Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolu, kebabı, yedigöller

Bolu Yedigöller Kebabı

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolu Yedigöller Kebabı



Bolu Yedigöller Kebabı

Malzemeler:
500 gr kuzu but eti
5 adet domates
500gr piliç fleto
6 adet yeşil biber
300gr köy ekmeği
250 süzme yoğurt
250gr tereyağı
toz kırmızı biber
toz karabiber
et suyu
tuz
1 demet dereotu


Yapılışı:Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır Tere yağı ile kızartılır Üzerine et suyu ilave edilir Servis tabağına konulur Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir Izgarada pişen etler ikiye bölünür Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur Üzerine tere yağı, biber sos ve dere otu ile servis yapılırAfiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.