Bolu Mengen Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolu Mengen PilavıBolu Mengen Pilavı Malzemeler: ½ kg pirinç250 gr kuşbaşı kuzu eti1 su bardağı tereyağı 1 su bardağı İçi Kızıl Mantarı 2 baş soğan 3 adet domates 8 bardak et suyu 1 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı kekik 1 demet dereotu Tuz, karabiber Yapılışı: Pirinci bir tencerede ıslayın Kuzu etlerini, soğanı ve mantarları doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın Bir tencerede tereyağını kızdırın, doğranmış soğanları ve eti ekleyin, karıştırın Birkaç dakika karıştırdıktan sonra et suyunu boşaltın Üzerinde oluşan köpüğünü alın, yarım saat kaynatın Başka bir tencerede tereyağını kızdırın ve pirinçleri ilave edin Biraz kavurduktan sonra ocakta pişen etleri suyu ile beraber ilave edin Suyunu ayarlayın Şekeri, tuzu, biberi, ekleyin 15 dk Ağır ateşte pişirin Pişince kapağını açıp kekiği, doğranmış dereotunu ve cevizi üzerine serpin Karıştırın servis yapın Afiyet olsun…
|
|
|
|