Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
abant, bolu, kebabı

Bolu Abant Kebabı

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolu Abant Kebabı



Bolu Abant Kebabı

Malzemeler:
600 gr kuzu but eti
4 adet patlıcan
1 yemek kaşığı tere yağı
1 adet kuru soğan
4 gr toz karabiber
50 gr Mantar
tuz Yarım bağ maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet yeşil biber
50gr kaşar peyniri
200 gr süzme yoğurt
1 adet salatalık
Yarım bağ dere otu


Yapılışı:Kuşbaşı doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave edilir Salça, tuz, kekik, kara biber ve su konup pişirilir Patlıcanlar ızgarada pişirilip soyulur Ortaları karnı yarık gibi açılır Hazırlanan sote içine doldurulur Üzerine rende kaşar peyniri konur Fırında 175 o 6 veya 7 dakika piştikten sonra servis tabağına konur Tabağın kenarına cacık sos ile servis yapılırAfiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.