Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolu, köyü, seben, solaklar

Solaklar Köyü Seben Bolu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Solaklar Köyü Seben Bolu



Bolu İli Köyleri - Solaklar Köyü Seben - Solaklar Köyü Hakkında - Solaklar Köyü Tanıtımı - Solaklar Köyü Resimleri





Bilgiler
Nüfus 72 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 14750
Alan Kodu 0374
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Bolu
İlçe Seben
Solaklar, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köydür


Tarihi
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur

Kültür
Köyün yemekleri hakkında bilgiler

Bazlama Ekmek, Kedi Batmaz, Tarhana Çorbası, Kızılcık Tarhana Çorbası, Oğmaç Çorbası, Kabaklı Gözleme, Islama, Höşmelim Cöleçöş, Mancar (möşür) Hoşafı, Kangal, Soğanlama, Soğanlı Ekmek Islaması ve yöresel olarak toprak güveç içinde yapılan et yemekleri yöreye ait yemek çeşitleridir

OĞMAÇ ÇORBASI

Önce hamur hazırlanır Hazırlanan hamur küçük parçalara ayrılır Daha sonra bu parçalar kaynayan sütün içine atılır Tuz ilavesiyle yeter miktarda kaynatılıp servis yapılır

ÇÖLEÇÖŞ (HOŞAF)

Kesenözü Köyü çevresinde pancarın çok yetiştirilmesinden dolayı yapılan yöresel bir hoşaf çeşididir Şeker pancarları kaynatılıp kabuğu soyulur ve rendelenir Rendelenmiş malzemenin içine erik buruşu, pertil ve su ilave edilerek kaynatılır Soğuduğunda servis yapılır

KABAKLI GÖZLEME

Önce hamur yoğrularak pazular açılır Kabak rendelenip haşlatılır Sac üzerinde iki pazu arasına kabak sürülerek pişirilir Pişirilen pazular tepsiye konularak üzerlerine tereyağ ve sütün karışımıyla hazırlanan harc ilave edilir Bu harc her pazu arasına sürülür Daha sonra pazılar kesilerek servis yapılır Turşu ile birlikte yenmesi tavsiye edilir

MANCAR VE KABAK HOŞAFI

Kabağın küçük parçalara ayrılarak suyla pişirilmesiyle kabak hoşafı, doğada yetişen acı mancarın kıyılarak pestille uzun süre kaynatılmasıyla mancar hoşafı yapılmaktadır

Önce hamur hazırlanır Hazırlanan hamur küçük parçalara ayrılır Daha sonra bu parçalar yuvarlatılarak köz üzerinde pişiriliriçli yada içsiz olabılır,şekil itibariyle simiti andırırama susama batırılmaz,sadedır

Coğrafya
Bolu iline 51 km, Seben ilçesine 4 km uzaklıktadır

İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 72
1997 52

Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Murat Özçelik
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır








Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net









Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.