|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesindeki, karadeniz, nelerdir, tarım, ürünleri |
![]() |
Karadeniz Bölgesindeki Tarım Ürünleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesindeki Tarım Ürünleri Nelerdir?Karadeniz Bölgesi Tarım Ürünleri Karadeniz Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Karadenizin Tarım Ürünleri Tarım Bölge ikliminin nemli olması, kıyıda yaz mevsiminin yağışlı geçmesi, buğday arpa gibi tahıl tarımını engellemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tütün : Karadeniz Bölgesi, üretimde Ege Bölgesi’nden sonra 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Fındık : Kış ılıklığına gereksinim duyan fındık Karadeniz iklimine en uyumlu üründür ![]() ![]() ![]() Çay : Muson iklimine uyumlu bir tarım ürünüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç : Bol suya gereksinim duyar ![]() ![]() ![]() Şekerpancarı : Bol yağışlı olan Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm bölgede yetişme koşulları vardır ![]() ![]() Keten-kenevir : Nemli iklim bitkisi olan keten Batı Karadeniz Bölümü’nde Kastamonu ve Sinop’ta yetiştirilir ![]() ![]() Meyve : Amasya’da elma, Kastamonu’da erik, Rize’de turunçgiller, Orta Karadeniz’de üzüm, Batı Karadeniz’de kestane tarımı yaygındır ![]() |
![]() |
![]() |
|