![]() |
Gümüşyaprak Köyü Bafra Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gümüşyaprak Köyü Bafra SamsunSamsun İli Köyleri - Gümüşyaprak Köyü Hakkında -Gümüşyaprak Köyü Tanıtımı - Gümüşyaprak Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 468 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55400 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Bafra Gümüşyaprak, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir köydür ![]() ![]() Tarihi Köyün eski ismi "müzmelek"diye anılır ![]() ![]() ![]() Köyde yeni ve modern tarım makinaları kullanımını yaygınlaştırmıştır ![]() ![]() Kültür Köy halkı arnavut kökenli olduğundan dilde, düğünlerde, bayramlarda arnavut kültürü yaşanmaktadır ![]() ![]() Samsun iline 43 km, Bafra ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri Yönetim Ülke : Türkiye İl : Samsun İlçe : Bafra Bölge : Karadeniz Bölgesi Köy Muhtarı : Köyün nüfusu 2000 yılında 468 olmuşdur ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Necati AYDINER 1999 - Rüstem ÇELEBİ 1994 - Rüstem ÇELEBİ 1989 - Seydi Gönül 1984 - Seydi Gönül Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak Yeterli sayıda öğrenci olmadığından kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|