![]() |
Çiçekyazı Köyü Kavak Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçekyazı Köyü Kavak SamsunKavak Çiçekyazı Köyü Bilgileri - Çiçekyazı Köyü Hakkında - Çiçekyazı Köyü Tanıtımı - Çiçekyazı Köyü Resimleri İlçe: KAVAK İl: SAMSUN Çiçekyazı, Samsun ilinin Kavak ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün eski adı Ulamaca 'dır ![]() Köye ilk yerleşen kişiler Hacıoğulları ve Söylemez aşiretidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzeyinde Songütoğulları adında eski bir yerleşim alanı, doğusunda Çivil Köyü kuruldu ![]() Kültür Köyün gelenekleri arasında sayabileceğimiz bir güzel örnek vardır ![]() ![]() ![]() Yemekler Köyde yapılan yemekler ise; mevsimine göre sebze yemekleri ve yöreye ait keşkek, yazı pancarı, madımak, gaz ekmegi, çörek ve diğer hamur işi çeşitleri,dir ![]() ![]() Giyim Köyde giyim kuşam konusunda öne çıkan örnekler ne yazık ki artık yoktur ![]() ![]() Eğitim Köyün eğitim düzeyi genelde ilkokul mezunudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 88 2000 288 1997 148 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Köy Muhtarı: AHMET KARAKIŞ Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İle Uzaklığı: 62 km İlçeye Uzaklığı: 12 km Rakım: 700 m ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Çiçekyazı Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|