![]() |
Aşk Resmi Geçidi |
![]() |
![]() |
#1 |
tilki
|
![]() Aşk Resmi GeçidiAşk Resmi Geçidi Birincisi o incecik, o dal gibi kız, Orhan Veli Kanık
Şimdi galiba bir tüccar karısı ![]() Ne kadar şişmanlamıştır kim bilir ![]() Ama yinede de görmeyi çok isterim, Kolay mi? ilk gözağrısı ![]() İkincisi Münevver Abla, benden büyük Yazıp yazıp bahçesine attığım mektupları Gülmekten katılırdı, okudukça ![]() Bense buğünmüş gibi utanırım O mektupları hatırladıkça ![]() çıkar durduk mahallede halde adlarımız yan yana yazılırdı duvarlara yanğın yerlerinde ![]() Dördüncüsü azgın bir kadın, Açık saçık seyler anlatırdı bana ![]() Bir gün de önümde soyunuverdi Yıllar geçti aradan, unutamadım, Kaç defa rüyama girdi ![]() Besinciyi geçip altıncıya geldim Onun adı da Nurünnisa ![]() Ah güzelim Ah esmerim Ah Ah Ah Canımın içi Nurünnisa ![]() Yedincisi Aliye, kibar bir kadın Ama ben pek varamadım tadına, Bütün kibar kadınlar gibi, Küpe fiyatına, kürk fiyatına ![]() Sekizincisi de o bokun soyu: Sen elin karısında namus ara, Kendinde arandı mı, küplere bin ![]() Üstelik kendinde de Yalanın düzenin bini bir para ![]() Ayten”di dokuzuncunun adı, Barlarda göbek atar İs başında sunun bunun esiri, Ama bardan çıktı mı, Kiminle isterse onunla yatar ![]() Onuncusu akıllı çıktı Bıraktı gitti beni ![]() Ama haksız da degildi hani, Sevişmek zenginlerin harciymiş İşsizlerin harcıymış ![]() İki gönül bir olunca Samanlık seyranmış ama, İki çıplak da - olsa olsa - Bir hamama yakışırmış ![]() İşine bağli bir kadındı on birinci ![]() Hoş, olmasın da ne yapsın? Bir zalimin yanında gündelikçi; Adı Luksandra Gece odama gelir, Sabaha kadar kalır ![]() Konyak içer, sarhoş olur, Sabahı da, işbaşı yapardı şafakla… ![]() Gelelim sonuncuya ![]() Ona bağlandığım kadar Hiçbirine bağlanmadım ![]() Sade kadın degil, insan ![]() Ne kibarlik budalası, Ne malda, mülkte gözü var ![]() Eşit olsak, der, Hür olsak, der ![]() İnsanları sevmesini de bilir, Yaşamayı sevdiği kadar ![]() |
![]() |
![]() |
|