![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Nelerdirkaradeniz bölgesinin yemeklerinin adları - karadeniz bölgesi yemekleri - karadeniz bölgesinin yemeklerinin isimleri - karadeniz bölgesinin yemekleri nelerdir - karadeniz bölgesi yemekleri hakkında bilgi - karadeniz bölgesi yemek tarifleri - karadeniz yemekleri isimleri Karadeniz Bölgesinin Yemekleri - BAKLA ÇORBASI (Gerede) - Karalahana Çorbası (Ordu) - Fasulye Kavurması (Giresun) - HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) - CEVİZLİ TAVUK (SAMSUN) - PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI (GİRESUN) - GELİN TIRNAĞI (SAFRANBOLU) - GENDİME ÇORBASI (GÜMÜŞHANE) - BEYAZ BAKLAVA (Zonguldak) - TOYGA ÇORBASI (AMASYA) - TOKAT DOLMASI - Kızarmış Hamsi Buğulama (Karadeniz) - ETLİ EKMEK (Kastamonu) - FINDIK KÖFTESİ (GİRESUN) - Laz Helvası - Ayvalı Et (Gümüşhane) - MISIR PASTASI (SİNOP) - Kuymak (Mıhlama) Trabzon - Uğut (Bolu) - Siron (Gümüşhane) - Laz Böreği - Mengen Pilavı (Bolu) - Kıymalı Karalahana (Samsun) - Kağıtta Hamsı (Samsun) - Peynirli Ve Cevizli Mantı (Samsun) - Yanıç (Samsun) - Böbrek Kavurma (Samsun) - Mısır Çorbası (Samsun) PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI MALZEMESİ: 25-30 pancar yaprağı 3 soğan 2 çorba kaşığı katıyağ 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye 150 gr ![]() 1 fincan mısır unu 1 fincan pirinç su tuz ![]() Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları pembeleştirin ve eti de ekleyip kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVİZLİ TAVUK Malzemeler 1 adet tavuk göğsü - 1/2 su bardağı yoğurt - 3 yemek kaşığı mayonez - 2-3 yemek kaşığı ceviz - 4-5 adet kornişon turşusu - 4-5 adet mısır turşusu - tane karabiber - Defne Yaprağı - tuz Hazırlanışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() HAMSİLİ BÖREK Malzemeler: 6 adet yufka 1 kilogram hamsi balığı 1 yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ 6-7 dal taze soğan Yarım demet maydanoz Karabiber, pul biber Tuz Yapılışı: Hamsiler ayıklanıp sırt dikenleri çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karalahana Çorbası Malzemeler - 3 Yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı (misal: Zeytin İskelesi) - 2 yemek kaşığı minicik doğranmış kahverengi kuru soğan - 2 yemek kaşığ minicik doğranmış kereviz - 2 yemek kaşığı minicik doğranmış havuç - Yarım demet minicik doğranmış maydanoz - 1 lt ![]() - 250 gr ![]() - Hazırladığınız kuru fasulye püresi - 1 cup haşlanmış kuru fasulye veya haşlanmış barbunya (veya yarım yarım, ikisi birden) - Tuz ve taze öğütülmüş karabiber - Ekstra sızma zeytinyağı (misal: Selatin) Tarif: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TAZE BAKLA ÇORBASI MALZEMELER 10 adet taze bakla 1 küçük soğan 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 yumurta dereotu zeytinyağı ve tereyağ 1 tatlı kaşığı salça HAZIRLANIŞI Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|