![]() |
Etyemez Köyü Alaçam Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etyemez Köyü Alaçam SamsunSamsun İli Köyleri - Etyemez Köyü Hakkında -Etyemez Köyü Tanıtımı - Etyemez Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 1176 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55800 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Alaçam Etyemez, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi etyemez köyü adını köye gelen yabancı misafirin köyde misafir olarak konakladığı süreç içinde hiç et ymemesi neticesinde köyün adı etyemez köyü olark verilmiştir ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek olarak keşkek ve hersesi ile meşhurdur Coğrafya Samsun iline 90km, bafra ilçesine:27 km Alaçam ilçesine 2 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 KÖYÜN OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI NETİCESİNDE TARIMA ELVERİŞLİ OLMAMASI SEBEBEİNEN OLAYI KÖYÜMÜZÜN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU GÖÇ ETMİŞTİR BU GÖÇLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ İSTANBUL İZMİR BURSA V ![]() 1997 1298 align="right" 1398 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım (çeltik, mısır, tütün) ile büyük baş ve küçük baş hayvancılığa dayanır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 VEDAT ANARAT 1999 VEDAT ANARAT 1994 VEDAT ANAART 1989 VEDAT ANARAT Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu ve orta ögretim vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|