Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alan, bilgi, erbaa, hakkında, köyü, tokat

Alan Köyü Hakkında Bilgi Erbaa Tokat

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alan Köyü Hakkında Bilgi Erbaa Tokat

Erbaa Alan Köyü - Alan Köyü Hakkında - Alan Köyü Tanıtımı - Alan Köyü Resimleri

Alanköy, Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür

Köy Muhtarı: Muhsin SOYMAZ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Cep Telefonu: 0 532 798 72 46

Coğrafya

Tokat iline 135 km, Erbaa ilçesine 53 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000 410
1997 410

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Alan köyü hakkında genel bilgiler

Alan köyü nün uzaklığı erbaa ya yaklaşık olarak 53 km dır Alan köyü tokat ın samsun bölgesine sınır konumunda yer almaktatırköyden çarbamba ovası rahatlıkla görülmektediryeşil ırmak alan köyünün güneyinden geçmektedirArazinin biraz yamaç olmasında dolayı sulama konusunda yeşil ırmaktan yararlanılamaktatırKöyün içme suyu zengin su kaynakları sayesinde sıkıntı olmadan sağlanmaktatırköyde büyük bir oranda göç olayı yaşanmaktatırKöyün yolları asfaltlı değildirAlan köyü muhtarı muhsin soymazdır 2009 da görevi adem soymazdan devraldı eski muhtarlarımız ALİ ŞİMŞEK(babam oluyor kendisi)Arif Soymaz, Ethem Soymaz(rahmetle anıyorum kendisini,şimdiki muhtarın babası oluyor kendisi) Alan köyüne yaptıkları hizmetten dolayı hepsine teşekkürlerimi sunuyorum burdan şehitler diyarından Alan köyünün erkekleri genelde fırın ve şirket işinde çalışır, meşhur fırın ustaları Murat soymaz,mürsel şimşek, Mustafa Şimşek, Dursun Şimşek ve kardeşleri,ali Soymaz,Erkan Somyaz soymazlar hep usta tabi Meşhur şirket ustaları Memet Yağcı Davud Şimşek Mehmet Soymaz Akgül SoymazAlan köyünde iki üniversite(tabi Erbaaya göçenler dahil değil) biri ben(Mustafa Şimşek) diğeri Adem Yağcı Ayrıca alan köyü Türkiyenin ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyecek derecede büyüktür güneyce çay san yükleme ekibi Ali Yağcının başkanlığın alan köyünden gitmektedir

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com