Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daday, kastamonu, kızılörencik, köyü

Kızılörencik Köyü Daday Kastamonu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kızılörencik Köyü Daday Kastamonu

Kastamonu İli Köyleri-Kızılörencik Köyü Daday-Kızılörencik Köyü Resimleri-Kızılörencik Köyü Tanıtımı

Kızılörencik, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köydür

İlçe: DADAY - İl: KASTAMONU

Köy Muhtarı: MEHMET ARSLAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:366 622 10 50

Cep Telefonu:542 265 06 07

Demografik Bilgiler:

İle Uzaklığı:26 km

İlçeye Uzaklığı:13 km

Rakım:1100 m

Tarihi
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur

Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Köyümüzün kültürü diğer batı karadeniz köyleri gibi aynı kültüre sahiptir Yemekleri: Ekmek Olarak, Köyümüzde her evde olduğu gibi toprak fırınlar vardır Bu fırınlarda bizler somun ekmeği yaparız Yemeklerimiz: Yemek kültürümüz fazla çeşide sahip değildir Genellikle, Etli Ekmek, Mantar Ekmeği, Patates Ekmeği ve somun ekmeğinde israf olmasın diye TİRİT Yapılır

Coğrafya
Kastamonu iline 26 km, Daday ilçesine 13 km uzaklıktadır

KIZILÖRENCİK KÖYÜ (Dağ Köyüdür)

İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Yazları Sıcak ve Yağışlı Kışları Soğuk ve Kar Yağışlı Geçer

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 186
1997 138

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2008 - Fahrettin Çay
2004 - Fahrettin Çay
1999 - Fahrettin Çay

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

köyümüz Kastamonu-Daday yolundan yani asfalt yoldan kızılörencik köyüne giden yoldan bir kısmında asfalt vardır diğer kalan kısım stabilize yoldur Köyümüzün ilköğretim okulu bahçesinde aynı zamanda öğretmen için birde lojman vardırköyümüz küçük bir karadeniz köyü olup nüfus olarak fazla gözükmesine rağmen dağınık bir yerleşkesi vardırköyümüz çok güzel bir yerde olup orman içinde kalan bir köydür Köyümüzde her sene hıdırellez şenlikleri yapılır eskinden vakit buldukça giderdim ama şimdi işlerin yoğunluğundan gidemiyorum Bu şenlikler çok güzel geçer bizim köy olarak türbe dediğimiz yerde insanlar toplanır dualar okunur aşçılar kazan kazan yemek yapar ve köyümüzün ve çevre köylerin insanları traktörlerle gelir burada birbirleriyle eski günleri yad ederlerKöyümüzün geçim kaynağı havyancılık ve tarımdırGenellikle büyükbaş havyancılık yapılır Köyümüzün etrafında sulak arazi olmadağı için köy çevresinde arpa,buğday ekimi yapılır,diğer tarlalarımız daday asfalt üzerinde bulunan sulak arazilerimiz vardır Burada Genekli Şeker Pancarı,Kavak,Yonca ekilirTabi eskiden daday çayı dediğimiz çay çok kuvvetli akardı, öyle akardıki kışın o su asfalta taşar araba ile geçişleri engellerdişimdi küresel ısınmanında verdiği etki ile tarla sulamak değil hayvanlar bile içmek için suyu bazen zor buluyorlar Ama hep şunu bilirim AKSU dediğimiz bir kaynak suyu vardım allah tarafından her ne zaman giderseniz gidin çok gür akar ve oradan geçen insanlar mutlaka durup o sudan içerler

Elimden Geldiği Kadar Köyümü Anlatmaya Çalıştım Murat ÖZKAYA

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com