Karaçam Köyü Devrekani Kastamonu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karaçam Köyü Devrekani KastamonuKastamonu İli Köyleri-Karaçam Köyü Devrekani-Karaçam Köyü Resimleri-Karaçam Köyü Tanıtımı İlçe: DEVREKANİ - İl: KASTAMONU Köy Muhtarı: Sedat BOZACI Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 366 648 53 44 Cep Telefonu:0 535 234 71 28 Demografik Bilgiler: İle Uzaklığı:46 km İlçeye Uzaklığı:16 km Rakım:1250 m Karaçam, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün meşhur yemekleri şunlardır: BANDIRMA:Bandırma yemeği say ekmek denilen ev yapımı yufka ve tavuk(veya hindi)etinden yapılırKaraçam köyümüzün ve bütün Kastamonu halkının sevdiği ve yediği yemek türlerindendir HALIŞKA:Halışka un, su ve tuz ile hamur yuğurularak avuç büyüklüğündeki pözüler haline getirildikten sonra açılırAçıldıktan sonra ise küçük küçük kare şeklinde kesilirSonra ocağa büyük bir tencere ile su konurSu kaynayınca içine teker teker atılırBir oklava yardımı ile hamurları ezmeden 10-15 dk civarı pişirildikten sonra ocaktan alınır ve suyu boşaltılırDaha sonra içini su koyulur ve 1-2 dk sonra su dökülür ve sahanlara alınırİster eritilmiş yağ ekilerek ister yoğurt ekilerek ister kuru katık veya ceviz üzerine dökülerek afiyetle yenir Coğrafya Kastamonu iline 46 km, Devrekani ilçesine 16 km uzaklıktadır köyümüzün enbüyük sıkntısı su sorunudur göreve gelen muhtarlarımız seçim günü gelince her vaatler yapılıyor amma icraat malesef eksik kalıyor çünkü kahve köşelerinden kalkıpta köyün sorunları cözülmüyor inşallah 2009 yılı hayırlı olup köye su getirilir(ben sedat muhtar köyümüzün su sorunu çözülmüştür benim adım sedat arkamdan konuşaN "FESAT" demiştir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 140 1997 157 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Cafer BARTINLI 2005 - sedat bozacı 2006 - sedat bozacı 2007 -sedat bozacı 2008- sedat bozacı 2009- sedat bozacı Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesiyokturkanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır CAMİ HAKKINDA BİLGİLER Camimiz yıllardır ibadete açık olan vede yapı olarak mükemmel olan bir CamidirKöylümüzün yardımı ile daha da güzel hale gelmiştir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|