Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devrekani, karaçam, kastamonu, köyü

Karaçam Köyü Devrekani Kastamonu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karaçam Köyü Devrekani Kastamonu

Kastamonu İli Köyleri-Karaçam Köyü Devrekani-Karaçam Köyü Resimleri-Karaçam Köyü Tanıtımı

İlçe: DEVREKANİ - İl: KASTAMONU

Köy Muhtarı: Sedat BOZACI

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0 366 648 53 44

Cep Telefonu:0 535 234 71 28

Demografik Bilgiler:

İle Uzaklığı:46 km

İlçeye Uzaklığı:16 km

Rakım:1250 m

Karaçam, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur

Kültür
Köyün meşhur yemekleri şunlardır:

BANDIRMA:Bandırma yemeği say ekmek denilen ev yapımı yufka ve tavuk(veya hindi)etinden yapılırKaraçam köyümüzün ve bütün Kastamonu halkının sevdiği ve yediği yemek türlerindendir

HALIŞKA:Halışka un, su ve tuz ile hamur yuğurularak avuç büyüklüğündeki pözüler haline getirildikten sonra açılırAçıldıktan sonra ise küçük küçük kare şeklinde kesilirSonra ocağa büyük bir tencere ile su konurSu kaynayınca içine teker teker atılırBir oklava yardımı ile hamurları ezmeden 10-15 dk civarı pişirildikten sonra ocaktan alınır ve suyu boşaltılırDaha sonra içini su koyulur ve 1-2 dk sonra su dökülür ve sahanlara alınırİster eritilmiş yağ ekilerek ister yoğurt ekilerek ister kuru katık veya ceviz üzerine dökülerek afiyetle yenir

Coğrafya
Kastamonu iline 46 km, Devrekani ilçesine 16 km uzaklıktadır

köyümüzün enbüyük sıkntısı su sorunudur göreve gelen muhtarlarımız seçim günü gelince her vaatler yapılıyor amma icraat malesef eksik kalıyor çünkü kahve köşelerinden kalkıpta köyün sorunları cözülmüyor inşallah 2009 yılı hayırlı olup köye su getirilir(ben sedat muhtar köyümüzün su sorunu çözülmüştür benim adım sedat arkamdan konuşaN "FESAT" demiştir

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 140
1997 157

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Cafer BARTINLI
2005 - sedat bozacı
2006 - sedat bozacı
2007 -sedat bozacı
2008- sedat bozacı
2009- sedat bozacı

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesiyokturkanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

CAMİ HAKKINDA BİLGİLER
Camimiz yıllardır ibadete açık olan vede yapı olarak mükemmel
olan bir CamidirKöylümüzün yardımı ile daha da güzel hale gelmiştir

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com