Hanözü Köyü Araç Kastamonu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanözü Köyü Araç Kastamonuhanözü köyü bilgileri - hanözü köyü tanıtım - hanözü köyü resimleri Hanözü Köyü, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün önceki ismi Geley köyü'dür 1950'lerden sonra köy isimlerinin değiştirilmesi furyasında Hanözü olmuştur Hanözü köyünün Ali Karaca tarafından yapılmış olan http://geleyblogcucom adlı sitesi bulunmaktadır yerel tarihi ve yemek kültürü araştırma çalışmaları bulunmaktadır Anadolu'nun bütün köyleri gibi 5-6000 yıllık bir tarihi olacağını Anadolu'nun Piramidi olan Tümülüs Mezarlarından iki adet bulunmasından dolayı tahmin etmekteyiz Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yokturyemek kültürü hakkında çalışmalar sürmektedir yukarıda adı geçen sitede parça parça yayınlanmaya çalışılmaktadır Coğrafya Kastamonu iline 65 km, Araç ilçesine 20 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 41 2000 78 1997 149 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ancak taşımalı eğitim sistemine geçildiği için eğitim yoktur Köyün telefon, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi,kadastro çalışması yaptırılmıştır Ulaşım şu anda çok kolaylıkla yapılmaktadır kaynak yerel net vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|