![]() |
Kastamonu Kızılcık Tarhanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastamonu Kızılcık TarhanasıKastamonu Kızılcık Tarhanası Bayram ve yılbaşı için İnebolu’ya geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süredir kızılcık tarhanasını yazmak istiyordum, konunun uzmanını yakalamışken sorularımı sordum ![]() ![]() Önce pazardan olgun kızılcıklar alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızılcık tarhanası hamuru kurudukça pembe bir renk almaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elde edilen kızılcık tarhanası henüz tam kuru değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu akşamın kızılcık tarhanası sohbetinde ikinci bölüm bu tarhanadan nasıl çorba yapıldığı konusundaydı ![]() Annem ayrıntılarıyla anlatmaya başladığında babam daha kısa anlattı: Aynı hazır çorba yapar gibi ![]() ![]() ![]() Tencerenin içinde az yağda ince doğranmış soğan kavrulup üzerine eklenir ![]() ![]() ![]() Kızılcık tarhanası, sevmediği ve yemediği çok yemek olan benim için güzel bir çorbadır ![]() |
![]() |
![]() |
|