Küçükpalabıyık Köyü Merkez Çorum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçükpalabıyık Köyü Merkez ÇorumÇorum İli Köyleri - Küçükpalabıyık Köyü Merkez -Küçükpalabıyık Köyü Hakkında Bilgiler - Küçükpalabıyık Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 48 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 19000 Alan Kodu 0364 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Çorum İlçe Merkez Küçükpalabıyık, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy bir yörük köyüdür ve Aydın'ın Söke ilçesinden göç etmiştir Eski ismi Rüştü Beyin çiftliği olarak da bilinen köy sonradan ismi değişerek Küçük Palabıyık Köyü olarak değiştirilmiştir Köyün kuruluşu I Dünya Savaşı sonlarında olmuştur Bu 1918 yılları olarak bilinir![]() Kültür Yörük Kebabı(4 Kişilik ) Malzemeler 250 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet domates, 1 adet soğan 2 adet biber, 15 adet mantar 1 su bardağı bezelye 1 adet kabak, tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağ 1 buçuk su bardağı erişte 1 buçuk su bardağı kasar peyniri Yemeğin Tarifi Domates ve soğanı yemeklik doğrayın Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın Tuzunu ilave edin Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün Üzerine su ilave edin Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın Tencereden alıp, süzün Erişteleri fırın tepsisine yayın Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin Sıcak servis yapınız Topalak Çorbası: MALZEMELER: 250 gr kıyma 2 su bardağı ince bulgur 1 yemek kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir) 1 su bardağı su 1/2 çay bardağı un Tuz,kimyon,kuru nane,karabiber(domates salçası kullanıyorsanız biraz pul biber) 1 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı yeşil mercimek 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça YAPILIŞI: Nohut,fasulye,mercimek ayrı ayrı haşlanıp süzülür Kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,ince bulgur,un,salça,tuz ve baharatlar yoğrulur Yoğrulurken azar azar su ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir Fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır Un serpilmiş bir tepsiye konur Köfteler 2-3 saat bekletilir Bir tencereye su konur Biraz tuz eklenir Su kaynayınca köfteler içine atılıp pişirilir Yaklaşık 20-30 dakika sonra haşlanmış nohut,fasulye,mercimek eklenir Bir tavada tereyağ eritilir İçerisine salça konup karıştırılır İçine biraz kaynamış su ekleyip tekrar karıştırılır Tencereye aktarılır Biraz pişince ateşten alınır Afiyet olsun![]() Coğrafya Çorum merkezine 35 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir yazları kurak kışları setr ve yağışlıdır Doğal bitki örtüsü ormandır Yüksek alanlarda Alpin çayırlar görülür Ayrıca Köy halkı Bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveler ile ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 65 2000 48 1997 40 Ekonomi Köyün yetiştirdiği tarım ürünleri ise karasal bir iklim olması sebebi ile genellikle buğday, nohut, mercimek, arpa, fii ve burçaktır Meyve olarak Elma,Armut,Kiraz,Kaysı,Çilek, muşmula,Kuşburnu,Ceviz,Badem ,gibi meyveler yetişmektedir![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 Nihat Şakar 1999 1994 1989 1984 Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır ilkokul vardır ama taşımalı sistem ile 10 km uzaklıkta olan cemilbey nahyesine gidilmektedir Köyde köy konağı yoktur Köye gelen misafirler, köy halkı tarafından misafir edilirler![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|