Çetederesi Köyü Alaca Çorum |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çetederesi Köyü Alaca ÇorumAlaca Çetederesi Köyü - Çetederesi Köyü Resimleri - Çetederesi Köyü Hakkında - Çetederesi Köyü Tanıtım Çetederesi, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür İlçe: ALACA - İl: ÇORUM Köy Muhtarı: HAYDAR YILDIZ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(364)4114613 Cep Telefonu: YOK Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 34 1997 - 45 İle Uzaklığı: 76 km İlçeye Uzaklığı: 26 km Rakım: 1230 m Tarihi Bu köyün tarihi uzun yıllara dayanmaktadırNe zaman kurulduğu kesin olarak bilinmemesine rağmen kuruluşun Yukarıda ahsedilen nedenlerder dolayı köyün hititlere kadar uzandığı ve bu köyde bir zamanlar hiristiyanların yaşadığı tahmin edilmektedir Kültür Köyün gabol ve soğandan yapılan çalbırdırTabi o müthiş ot yemeğini yani pancar unutmamak gerek Coğrafya Çorum iline 76 km, Alaca ilçesine 26 km uzaklıkta bir orman köyüdür 5000 dönüm meşelik koruluğu vardırSincan,Yenice,Arkaç,Dil kideresidir İklim Köyün iklimi, Karadeniz ve İçanadolu iklimi etki alanı içerisindedir Yazları gündüz sıcak akşamları serin temiz bir havası vardır Yayla iklimini andırır Kışın ise kar yağışı hakimdir buna rağmen hava ovalardan daha sıcaktır Ekonomi Köyün ekonomisi; buğday, arpa, mercimek, nohut, fiğ ekimi yapılmaktadır Hayvancılık olarak da sığır, koyun, keçi, tavuk yetiştirilmektedir Arıcılık ta yapılmaktadır Üzüm bağları bakımsız olması nedeniyle ekonomik değildir Son yıllarda ceviz yetiştiriciliği popüler olmaktadır Alt Yapı Bilgileri Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Köyünüze Ait bilgi ve Resimleri Bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|