![]() |
Çorum İli Dodurga İlçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorum İli Dodurga İlçesiDODURGA İlçenin Tarihi İlçenin adı Kaşgarlı Mahmut’un Divan-ı Lugatit Türk adlı eserinde açıkladığı 24 Oğuz boyundan Toturgadan gelmektedir ![]() Dodurga 1910-1935-1942-1943 yıllarındaki depremlerden çok hasar görmüş, birkaç defa yeniden imar edilmiştir ![]() ![]() ![]() Dodurga 1963 yılında belediye, 09 ![]() ![]() ![]() Coğrafi Yapısı Dodurga, Çorum’a 42 km ![]() ![]() ![]() ![]() Dodurga İlçesinde Orta Karadeniz ikliminin karasal iklime geçiş tipi görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdari Yapısı ve Nüfus Durumu İlçenin 2000 Genel Nüfus Sayımına göre nüfusu; merkezde 3 ![]() ![]() ![]() ![]() İlçeye bağlı bir belde, (Alpagut Beldesi) 10 köy bulunmaktadır ![]() Ekonomik ve Sosyal Durum İlçede ekonomik hayat canlı değildir ![]() ![]() ![]() Tarım arazisi 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodurga ilçesinde hayvancılık, halkın tarım ve madenden sonra üçüncü geçim kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Dodurga ilçesi linyit yatakları yönünden zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim Kültür ve Sağlık Durumu İlçede bir Çok Programlı Lise , merkezde iki, köylerde üç olmak üzere beş İlköğretim Okulu ve dört Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu olmak üzere toplam 10 okulda 1 ![]() ![]() İlçe merkezinde bir, Alpagut Kasabasında bir olmak üzere iki Sağlık Ocağı ve halen inşaatı devam etmekte olan 20 yataklı Devlet Hastanesi vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|