Samsun Çarşamba İlçesi Yemekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Samsun Çarşamba İlçesi YemekleriSamsun Çarşamba İlçesi YemekLeri * Çarşamba pidesi Çarşamba'nın en önemli yiyeceği Pide'dir Türkiye'de Karadeniz pidesi olarak kullanılan terim çarşamba pidesi olarak kullanılır Pazar sabahları hemen hemen bütün çarşamba halkı kahvaltıda, yağlı veya kıymalı çarşamba pidesi yaptırır cok güzeldir tavsişye edilir![]() * Tirit Kaz eti, pirinç ve açılmış yufka ile yapılır Çarşamba'nın milli yiyeceği olarak görülen tirit, çarşamba'dan Samsun'un diğer bölgelerine yayılmıştır![]() * Keşkek Çarşamba'da genellikle düğünlerde yapılan bir yiyecektir Buğday, tavuk ya da kuzu eti ve tereyağı ile yapılan bir yiyecektir düğünlerizde ev davetlerimizde yapılan bir yiyecekitir* Kıvratma Bolca fındık ve yufka ile yapılan bir tatlı çeşididir Bayramlarda cok yapılan yiyecekleriden biridir* Turşu Kavurması Fasülye turşusu'nun soğan ve tereyağı ile kavrulmasıyla yapılır çarşambaya has bir türüdür* Büryan genelde düğünlerde yapılan sulu et yemeği türüdür![]() * Somun bir çeşit mısır unu ekmeği dir![]() * Mısır Çorbası tane mısırdan yapılan yoğurtla karıştırılarak tüketilen bir yemek![]() * Poot mısır unun dan yapılan ve acılı sosu ile tüketilen pasta
|
|
|
|