Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karabük, köyü, ovacık, sülük

Sülük Köyü Ovacık Karabük

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sülük Köyü Ovacık Karabük

Ovacık Sülük Köyü - Sülük Köyü Hakkında - Sülük Köyü Tanıtımı - Sülük Köyü Resimleri

Köy Muhtarı: NURETTİN AYRILMA

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 3708977051

Cep Telefonu: 5057029467

Tarihi

Köyün adı şimdi kurumuş olan sülük gölünden gelmektedirSu varken bulunan gölde sülükler vücuttaki kirlikanı emdiği için yerli ve yabancı ziyaretçilerce kullanılırdı

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında az bilgi vardırfakat köyden değerli hafız ve din adamları cıkmıştırbunların bilinenleri hafız ve mevlüthan Arif AyrılmışNejmettin Aydın,vs

Coğrafya

Karabük iline 39 km, Ovacık ilçesine 8 km uzaklıktadır Sülük köyünün Söğütçü mahallesinin önünden geçen yeni yapılan geniş asfalt yol ulaşımı kolaylaştırmaktadır Bundan 25-30 yıl önce bu köye 2-3 saatte gelinirken bugün 30 dakikada gelinebilmekte olmak yöre insanı için büyük önem arzetmektedir Çam ağaçların bol olduğu bu bölgede bol oksijenin olması da kaçınılmazdır

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000 110

1997 105

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır fakat 1991-1992 eğitim öğretim yılı sonunda okulda öğrenci sayısının azalması nedeniyle okul kapanmıştır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com