![]() |
Kırıklar Köyü Safranbolu Karabük |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırıklar Köyü Safranbolu KarabükSafranbolu Kırıklar Köyü - Kırıklar Köyü Hakkında - Kırıklar Köyü Tanıtımı - Kırıklar Köyü Resimleri Kırıklar, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi "Köy adını bir çok hastalığın birden bu köye musallat olması sonucu almıştır" diye bi rivayet bulunmaktadır ![]() Kültür Köyde her hıdırellezde göveren mahallesindeki mesire alanımızda allah rızası için ve orada yatan zatlarımız için kuran okunup dua edilip kurban kesilmektedir ![]() ![]() Köy, eğitim olarak diğer köylere nazaran kültür ve eğitim yönünden çok ilerlemiştir ![]() ![]() ![]() Coğrafya Karabük iline 18 km, Safranbolu ilçesine 14 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Fakat geçim bunlarla olmaz ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|