Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çömlekçiler, eskipazar, karabük, köyü

Çömlekçiler Köyü Eskipazar Karabük

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çömlekçiler Köyü Eskipazar Karabük

Çömlekçiler Köyü Eskipazar - Çömlekçiler Köyü Hakkında - Çömlekçiler Köyü Tanıtımı - Çömlekçiler Köyü Resimleri

Karabük

Bilgiler

Nüfus 151 [1] (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 78400

Alan Kodu 0370

Yönetim

Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi

İl Karabük

İlçe Eskipazar

Çömlekçiler, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köydür

köyümüzasilbirtürkköyüdür

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi en meşhur yemekleri,kaygana,malaka kışın kaz yağından bandırma dırKÖYÜÜMÜZ YILLARDAN BERİ GELEN GELENEKLERİNE BAGLIDIR VE GELENEKLERİNİ SÜRDÜRMEKTEDİRLERHER AREFE GUNU KÖYDEN GİTMİŞ OLANLAR GELİR KÖY MEYDANIN DA ZİİRAT ADI VERİLEN TÖREN YAPILIRGELEN HERKES HELVA GETİRİR VE HEP BİRLİKTE YENİRO YIL YÜRÜYEN ERKEK ÇOCUKLAR İÇİN HOROZ, KIZ ÇOCUKLARI İÇİN HELVA YARIŞI YAPILIRHER CUMA NÖBETLE KÖY ODASINDA YEMEK VERİLİRKÖYDEN AÇ KİMSE GÖNDERİLMEZBAYRAMLAR DA TÜM KÖYLÜLER KÖYDE TOPLANIR SU BÖREGI,KÜL ÇÖREGİ,KAZ BANDIRMASI,NİŞASTA HELVASI,KARA VE UN HELVASI ,YOGURTLU BÜKME ,SAÇ CİZLEMESI,MALAKA,GAVURGA GELENEKSEL YEMEKLERİDİRarif

Coğrafya

Karabük iline 63 km, Eskipazar ilçesine 28 km uzaklıktadır köyümüzün üç mahallesi vardır bunlar: merkez mahalle, haydarlar mahalle, kızılcaören mahallesidir köy muhtarlığından bağımsız olarak HAYDARLAR MAHALLESİNE AİT HAYDARLAR KÖYÜ KALKINDIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ adında dernek kurulup derneğimiz mahallemizin cami, mezarlık, köy odası ve mahalle halkına hizmet vermektedir

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 151

1997 119

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - musa çambaşı

1999 - satılmış iris

1994 - hikmet çetinkaya

1989 - musa çambaşı

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu yoktur Köyde, içme suyu şebekesivardır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır haydarlar mahallesinin en renkli siması hemen ardından sarı musa sabri dayı mustafa hoca ve oğlu adem iris kahvecilerin satılmıştır(MİCİ) kim unuttu sizler renkli simamı arıyorsunuz bunlara kadar bulamadınızmı nerde uyuzlar varsa yazmışsınız kardeşim ben sizlere renkli sima sölerim isterseniz

KIZILCAÖREN

Muhtarlık 3 köyden oluşur Çömlekçiler - Haydarlar - Kızılcaören Kızılcaören köyünde ilkokul mevcuttur Ancak toplu taşımadan sonra kapanmıştır Şu an kullanım alanı yoktur Köyde devamlı ikamet eden 7 hane vardır Diğerleri genelde Karabük merkeze göç etmişlerdir Bayramlarda; arafe günü köyü ziyaret ederler Zirat yapılır Zirat mezarların ziyaret edilmesi daha sonra toplanılarak dua edilmesidir Bu toplanmada her hane ekmek ve helva getirir Bunlar toplanarak karıştırılır ve tekrar katılanlara dağıtılır Böylece paylaşma ve paylaştıkça artan bereket dünden geleceğe aktarılırben bir kızılcaörenli olarak köyümüze daha dogrusu ortak bir alana tüm eskipazar köyleri için faydalı olacak köylerden göçü engelleyecek bir proje ilkögretim okul yapılmasını bunun için köy muhtarlarının toplanıp gereken mercilere başvurması gerektigini düşğnüyorum

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com