Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acıağaç, eflani, karabük, köyü

Acıağaç Köyü Eflani Karabük

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Acıağaç Köyü Eflani Karabük

Acıağaç Köyü Eflani - Acıağaç Köyü Hakkında - Acıağaç Köyü Tanıtımı - Acıağaç Köyü Resimleri

Türkiye'de yeri

Bilgiler

Nüfus 74 [1] (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 78300

Alan Kodu 0370

Yönetim

Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi

İl Karabük

İlçe Eflani

Hacıağaç, Eflani ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktureski adı ise hacı ağaç olarak bilinir yeni açılan eflani sitesine buradan giriş yapabilirisiniz

Eflani ilçesi ve köylerine has CEMBER olarak bilinen sadece eflaniye ait bir eşarp(başörtüsüdür) başka hiçbir yerde yoktur üretimi ise köylülerin el dokuma tezgahlarından yapılmaktadır Dügünlere giderken hemen hemen köydeki hanımların özel olarak kullandıgı bir gelenektir,

Görenek ve yemekleri hakkında bilgi:yemek bakımından cok zengin bir soframız bulunmaktadır en MEŞHUR yemegimiz ise BANDIRMA'dır Eflani ve köylerindede bilinmekte olan eflani ve köylerine ait özel ortak bir yemektir

Coğrafya

Karabük iline 55 km, Eflani ilçesine 10 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 74

1997 62

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Hacıağaç'ın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Murat Ünal

2004 - Fikri Ünal

1999 - Fikri ünal

1994 - Fikri ünal

1989 - Fikri ünal

1984 -

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu var 2 tane ama kullanımdışı ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yeni yapılmıştır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com