![]() |
Amasya Da Semavercilik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amasya Da SemavercilikAmasya da Semavercilik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEMAVER ARTIK EVRENSEL OLDU Semavercilik ülkemizde gelişti ama fabrikasyon olarak gelişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1977 yılında askerden geldikten sonra iş bulamayınca baba mesleği olan semaver yapımcıığına başladığını ifade eden Mustafa Sofu Amasya da geleneksel olan teneke semaverciliğinin yanı sıra bakır semaverciliği ilk kez Amasya da kendisinin imal ettiğini ve el sanatı olarak ta işlemeleri ile birlikte Amasya kültürüne yerleştirdiğini ifade ederek " Amasya da ilk bakır semaverciliği ben başlattım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - SEMAVER ÜZERİNE DESEN İŞLEMEYE BAŞLADIM VE ÖZELLİKLE YABANCILAR ÇOK TUTTU, YURT DIŞINA SEMAVER YAPIP GÖNDERİYORUM Zamanla yaptığım semaverler üzerine desen ve motifler koymaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - MEKTUPLA SİPARİŞ Geçtiğimiz yıl haç işaretini işleyerek yaptığım bir semaveri alan bir Fransız aile bir komşularına hediye etmek üzere bana mektupla sipariş verdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MOTİFLERDE HER ŞEKLİ KULLANIYORUZ ![]() Semaver üzerine işlediğimiz motiflerde geleneksel Türk Osmanlı motifleri dışında sipariş üzerine verilen her objeyi kullanabiliyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|