Akören Köyü Suluova Amasya |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akören Köyü Suluova AmasyaAkören Köyü Suluova - Akören Köyü Hakkında - Akören Köyü Tanıtımı - Akören Köyü Resimleri Amasya Bilgiler Nüfus 614 [1] (2007) Koordinatlar Posta Kodu 05500 Alan Kodu 0358 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Amasya İlçe Suluova Akören, Amasya ilinin Suluova ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köyün adının nereden geldiği ve köyün geçmişi hakkında detaylı bir bilgi bulunmamaktadır Coğrafya Amasya iline 20, Suluova ilçesine 17 Km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 800 2007 614 2000 1997 787 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Meyvecilik de yaygın olarak gelişmeye başlamıştır Sulu tarım ağırlıklı olup yetiştirilen tarım ürünleri; Buğday, soğan, şeker pancarı ve nohuttur Meyvecilik alanında kiraz, şeftali ve elma üretimi ise hız kazanmıştır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır İlk beş yıllık eğitim burada yapılmakta ve daha sonraki eğitim taşıma sistemi ile ilçede yapılmaktadır İlköğretim okulunun lojmanları da bulunmaktadır Köyde Tarım Kredi Kooparatifi ve sağlık ocağı bulunmakta ise de mevcut olan sistemden istenen oranda hizmet sağlanamamaktadır Ayrıca köyde Jandarma Karakolu asayiş açısından olumlu hizmet vermektedir Köyün alt yapısı büyük oranda tamamlanmıştır Ancak kanalizasyon sisteminde sıkıntılar yaşanmmakta ve içme suyu altyapısının eski olması nedeniyle sıkıntılar yaşanmaktadır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|