![]() |
Artvin Yöresel Yemekleri - Artvinin Yöresel Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Artvin Yöresel Yemekleri - Artvinin Yöresel Yemek KültürüArtvin'in Yöresel Yemekleri,artvin yemekleri,artvinin yemekleri,artvin'in yöresel yemekleri,artvin ünlü yemekleri,artvin meşhur yemekleri ARTVİN YÖRESEL YEMEKLER Artvin yöresinde, mutfak geleneği çok zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur işleri; Laz Böreği, katmer, erişte, hınkal, çergebaz, bişi, lokum, hamur işlerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbalar; Püşürük çorbası, ayran çorbası, tutmaç çorbası, soğan harşosu, çinçar çorbası yöreye özgün çorbalardandır ![]() BEYAZ PATATES Her türlü sebzenin yanında, özellikle lezzetli "beyaz patatesi" ile yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() BAL Bitki türlerinin zengin ve miktar olarak çok olması, yörede arıcılık faaliyetinin yaygın bir şekilde yapılmasını sağlamıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|