![]() |
Artvin Şiirleri - Artvin İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Artvin Şiirleri - Artvin İle İlgili ŞiirlerArtvin şiiri, Artvinle ilgili şiir, Artvin hakkında yazılan şiir Mümtaz Temiz Derelerin serin köpüklü akar Dalların yemişli güllerin kokar Sana birileri nasıl yan bakar Çıkalım önüne bakalım Artvin ![]() Ozan Deli Çoruh (İbrahim Haholu Dağların başını duman bürüdü Barajlar kuruldu bağın çürüdü Köylerin sahipsiz sular sürüdü Dertlerin kalemle gezelim Artvin Mümtaz Temiz Sermaye gözünü sana çevirdi Dozerlerle yamaç tepe devirdi Nişan aldım gözüm azcık seyirdi Sana göz dikeni vuralım Artvin ![]() Ozan Hacı Kadani Yerdemisin göktemisin görelim , Bir dörtlükte sana yazalım artvin ![]() Deli Çoruh ile sana varalım, Engini yükseği gezelim Artvin, Mümtaz Temiz Arsiyan Bülbülan Cenkelek ile Dağlara çıkılmaz bir yelek ile Durmadan çatıştım ben felek ile Arada bir böyle yazalım Artvin ![]() Ozan Nergis (Arzu Kabukçu) Dumanlı dağları güller mi sardı Anlatır durursun bağları vardı Tepeyi aşınca görünen yardı Taşı toprağını gezelim Artvin Ozan Haci Kadani Babamın sülüsü Hopa ya çıkmış, Dört yıl hiç gelmeden askerlik yapmış O zaman at araba hiç bir şey yokmuş, Boran, tipi yayan gelmiş Güzelim Artvin Kervani (Rasim Yılmaz) Kokunu duyarım esen yellerde İnsanın dağılmış gurbet ellerde Eksik kalmayasın bu gönüllerde |
![]() |
![]() |
|