![]() |
Dikmetaş Köyü Merkez Bayburt |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dikmetaş Köyü Merkez BayburtBayburt İli Köyleri - Dikmetaş Köyü Merkez - Dikmetaş Köyü Hakkında - Dikmetaş Köyü Tanıtımı - Dikmetaş Köyü Resimleri Bayburt Bilgiler Nüfus 146 (2000) Rakım 1550 metre Koordinatlar Posta Kodu 69000 Alan Kodu 0458 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Bayburt İlçe Merkez Dikmetaş, Bayburt ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köy adını köy yakınında olan dilikili bir taştan almıştır,KÖY bu taşın aşağısında olduğu için aşağı dikmetaş denmiştir ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Bayburt merkezine 12 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi,karadeniz bölgesinde olmasına rağmen karasal iklim hüküm sürmektedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 146 1997 193 Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() 2004 - Köksal Şahin EN BÜYÜK İCRAAT YAPAN MUHTAR KEMAL ÇORUH OLUP BAYA Bİ HÜKÜM SÜRMÜŞTÜR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat yetrli öğrenci olmasığından taşımalı eğitim uygulanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyümüz gerek arazi şekli gerekse ulaşım yönünden bayburtun en güzel kölerindendir,tüm bu olanaklarına rağmen yinede devamlı göç vermektedir ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|