![]() |
Elif Dal Mim.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elif Dal Mim..Elif Dal Mim ![]() ![]() ![]() Bir Huruf-u Mukatta bu hayat silsilemiz…Adem’den hiçliği, mahcup günahların karşısındaki merhameti ve zıtlıklar içindeki teslimiyetin bir simgesi sanki…Cefadan usanmayan, gafilliğe doymayan, bir nefsin muhakemesindeyim ![]() ![]() ![]() Zaman içinde olan her şey zamandan münezzeh olana işaret ederken, kulu ne diye hala zamanla secde eder? ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhum uyanıpta; yitip gidenlerin farkına vardığımda, kendimden kaybolanlara nasıl dönebileceğimi düşünüyorum…Düşündüklerim , düşlerim beni O’ nun ile hemhal ederek, kainatın güzelliğini –yarattıklarının- terennüm edecek kıvama gelebilse! ![]() ![]() Gizli olanın aşikar kılındığı o gerçekle yüz yüze gelebilsem ![]() ![]() Gün, geceden kalan son gölgelerini uğurlarken acıyla fark ederim ki; ben hala o güzelden çok uzaklardayım ![]() Eflatun der ki; Güzellik unutkanlıktan uyanıştır, kim olduğumuzu nereden geldiğimizi ve neden burada bulunduğumuzu yeniden bilişimizin ilk biçimidir ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yitik haznemiz olsa da ‘’güzellik’’ kimliğimizi daim hatırlamamız gerek…ve inanmamız gerek…İnanmak güzelliği mümkün kılıyorsa, ehemmiyeti ziyade ve anlamlıdır ![]() Lakin yüzünü o güzelliğin teveccühü okşamıyorsa a canım, şebnemler dokunur mu hiç yüreğine? ![]() ![]() ![]() Senin var ettiğin, var ettiğinden de bu aciz kullarını bir nebze de olsa haberdar ettiğin tecellilerinin müptelasıyız Ya Rabbi! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkınla çile çekmek şimdi bana düşen…yani öyle olsa! ![]() ![]() ‘’ Git ve önce sev’’! diyor ya bilge şair Cami… ‘’ Bak ve gör Güzelin Güzelliklerini ‘’ diyor şu acizin kalemi… |
![]() |
![]() |
|