Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, veli

Veli Kimdir?

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Veli Kimdir?

Veli Kimdir?

Şah-ı Nakşibend?e (ks) sormuşlar:

?Efendimiz, bazı havada uçan kimseler var Onların durumu nasıldır? Onlar için ne söylüyorsunuz??

Hazret cevaben buyurmuş:

?Onlar benim nazarımda veli değiller Havada uçmak hüner değil Havada uçan bunca kuşlar var Veli mi oldular ki havada uçuyorlar??

Tekrar sormuşlar:

?Peki efendimiz, suda yürüyenler için ne buyuruyorsunuz??

Şah-ı Nakşibend (ks) şöyle buyurmuş:

?Onlar da benim nazarımda makbul değildir Gece gündüz suda dolaşan bunca balık var Onlar da veli midir ki suda geziyorlar??

Tekrar sormuşlar:

?Öyleyse efendimiz, bir saatte bütün dünyayı dolaşan, doğu ile batı arasında mekik dokuyan kimseler için ne söyşüyorsunuz??

Hazret cevaben:

?benim nazarım da bunlar da veli değiller Şeytan ism-i azam duasını okuyarak bir saniyede doğudan batıya gidip geliyor Ama kafirdir şeytan Dergah-ı ilahiden atılmıştır İmanı reddedilip kabul edilmemiştir? buyurmuş

Soranlar bu cevapları aldıktan sonra:

?Öyle ise efendimiz, lütfen bize kimlere veli dendiğini, kimlerin veli olduğunu söyler misiniz? Vi biz kimlerin veli olduğunu bilemiyoruz? diyerek rica etmişler

Şah-ı Nakşibend (ks) bunun üzerine şöyle buyurmuş:

?Ben, Peygamberin (sas) şeriatına mutabat eden, onun şeriatinden ayrılmayan kimselere veli derim Böyle kimseler benim gözümde velidir?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com