![]() |
Aşk Bir Defa Gelir Ama! Pir Gelir... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Bir Defa Gelir Ama! Pir Gelir...http://[img]/images/forumsinsimages/....jpg[/img] Aşk Bir Defa Gelir Ama! Pir Gelir ![]() ![]() ![]() Seven, sevilen ve sevgili diye üç unsur vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Aşığın en önemli özelliklerinden birisi, toplumsal alanla bağlarının yavaş yavaş azalmaya başlamasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşığı diğer insanlardan ayıran bir başka özelliği ise, insanların güzel dediği hoşlandığı şeyler karşısında bile o maşukunun izlerini görür ![]() Aşık, maşuku tarafından her an sınava tabi tutulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu da adına mürşid denilen kişi gerçekleştirir ![]() ![]() Allah, meleklere, kendisine secde edin demedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte insanlar arasında da Allah’ı tanıma konusunda değil, Allah’ın dostunu, Allah’ın sevgilisini tanıma konusunda problem vardır ![]() Allah dostları, Allah ve Muhammed aşkını gönüllere işlerler ![]() yapmaktır ![]() ![]() ![]() Şems-i Tebrizi Mevlâna’ya ilâhi aşkı talim ettirdikten sonra bu aşkın kendisine geldiği kaynak olarak Şems-i Tebrizi’yi gören Mevlâna önce Şems’e bağlanır ![]() Bunu hisseden Şems aradan kendini çekerek Mevlâna’yı ilâhi aşkın kaynağı ile yüz yüze bırakmak ister ![]() ![]() Bana Şems’ten bir haber getiren yok mu? ![]() ![]() diyenlere hediyeler sunardı ![]() ![]() ![]() Dediklerinde “Biliyorum, ben o sevgilinin yalan haberine bahşiş veriyorum ![]() ![]() ![]() Maşukun aşığın gönlünde yer bulabilmesi için aşığın gönül evini her zaman temiz tutması gerekir ![]() ![]() İşte bu nedenle Hz Mevlâna Aşk konusunda yüzyıllar öncesinden yüzyıllar sonrasına bakın nasıl haykırmaktadır;” “AYAĞI OLMAYAN BAŞLAR EKSİK OLSUN CAN VE BAŞIYLA AŞKA DALMAYAN GÖNÜLLER YOK OLSUN ![]() Aşıkların muhabbetinden Muhammed kokusu gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşk Bir Defa Gelir Ama! Pir Gelir... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Bir Defa Gelir Ama! Pir Gelir...Bunu hisseden Şems aradan kendini çekerek Mevlâna’yı ilâhi aşkın kaynağı ile yüz yüze bırakmak ister İşte bu nedenle Hz Mevlâna Aşk konusunda yüzyıllar öncesinden yüzyıllar sonrasına bakın nasıl haykırmaktadır;” AYAĞI OLMAYAN BAŞLAR EKSİK OLSUN CAN VE BAŞIYLA AŞKA DALMAYAN GÖNÜLLER YOK OLSUN ![]() Emeğine ,okyonus ve bi okadarda güzel yüreğine sağlık ,sevgi ve sağlıkla kal sevgili LAL ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|