![]() |
Aşk,Aşk Yine Aşk!..... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk,Aşk Yine Aşk!.....Aşk,Aşk yine Aşk! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eflatun, aşkı " Doğumsuz, ölümsüz, artmaz, eksilmez bir güzellik " olarak tanımlar ![]() Mevlâna ise bir deyişinde aşkı şöyle tarif eder: " Bahtı yâver ve talihi kutlu olan bilir ki, akıl ve mantık taslama İblisten, aşk Adem'dendir ![]() Gerçekten, evrende en çok konuşulan şey belki de budur ![]() Âşık, hiçbir nedenin arkasına sığınmadan doğruyu söyler, onun sözüne inanılır, itimat edilir ![]() ![]() Hatıralar, ebedi ayrılıklar, acılar, aşk denen olguyu ortadan kaldıramaz ![]() ![]() ![]() Aşk, bize ne yapmamız gerektiğini hatırlatır, yerine göre hareket etmemizi söyler, rotamızı çizer ![]() Âşık olan, bağımsız bir düzen izleyemez ![]() ![]() Hedefi, kuşkusuz sadece sevdiğidir ![]() "Aşk, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olamayacağını net bir şekilde açıklar" ![]() Aşkla evreni seyreden ile aşksız yaşayarak evreni algılayan arasında dağlar kadar fark vardır ![]() Ancak derler ki, aşkın gözü kördür! ![]() ![]() Dünya hayatı Âşık olan için asli bir değer değil, olsa olsa tâli bir amaç olabilir ![]() ![]() ![]() Yunus Emre, bu noktaya bakın nasıl değiniyor: " Vücûd cübbesin aşk ile çâk et, Dalagör kim ummânı aşktır ![]() Miskin Yunus, beşeri duyguların, yorumlar ve değer yargılarının parçalanıp yok edilmesini salık verirken, aşk deryasına kavuşmanın da ancak bu şekilde olabileceğini ifade ediyor ![]() Aynı duyguyu paylaşanlardan biri de Muhammed İkbal’dir ![]() "Aşkı göreve çağıran gönüller, aynı zamanda Aşkı anlatırlar; Gel ey Aşk! Ey gönlümüzün remzi, manası ![]() Gel ey bizim tarlamız, mahsulümüz ![]() Gel ! Balçıktan yaratılan insanlar artık Eskidiler, köhneleştiler ![]() Gel ! Çamurumuzdan yeni bir insan yap ![]() Aşkla ilgili çeşitli sorular sorabiliriz ![]() Aşk, biyolojik bir temele dayanır mı? Yaşlı bir insana âşık olunabilir mi? Önce şunu ifade etmeliyiz; Aşkın temel nedenlerinden biri biyolojik yapıların mutlaka uyum sağlamasıdır ![]() ![]() Yaşlı bir insana âşık olunamaz diye bir kayıt yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkta mutlaka cinsellik aramak, bedensel zevklere olan düşkünlüğün eseridir ki, bu durumun aşkla ilgisi bulunmaz ![]() Âşık olan, "ben Âşık oldum" demez ![]() ![]() ![]() Hayatın anlamı, ömründe bir kere dahi olsun bu duyguyu yakalamakla mümkün ![]() Ne var ki, aşk satın alınamaz, ısmarlanamaz ![]() ![]() Şayet size gelip çatarsa reddedemez, dünyada yaşayan çok farklı bir insan olup çıkar, "ben bugüne değin hiç yaşamamışım" dersiniz ![]() Aşk, Allah’ın insana bahşettiği en büyük armağandır ![]() Şu dörtlük de bunun en güzel kanıtı oluyor: Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin Tekkede, manastırda eremezsin ![]() Bir kez sevdin mi dünyada Cennetin, cehennemin üstündesin… ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşk,Aşk Yine Aşk!..... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk,Aşk Yine Aşk!.....Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin Tekkede, manastırda eremezsin ![]() Bir kez sevdin mi dünyada Cennetin, cehennemin üstündesin… "Aşk, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olamayacağını net bir şekilde açıklar" ![]() Aşk bir seferdir ![]() Bu sefere çıkan her yolcu, istese de istemese de tepeden tırnağa değişir ![]() Bu yollara dalıp da değişmeyen yoktur ![]() Bu kadar güzel bir anlatım bu kadar yücegönüllü birinden gelirdi ancak Eminim ki; seni de etkileyen bir çok bölüm oldu ben gibi bu güzel paylaşımda o kocaman yüreğine sağlık Okyonus yüreğin dert görmesin sevgilerimi gönderiyorum yüreğine sevgiyle kal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşk,Aşk Yine Aşk!..... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk,Aşk Yine Aşk!.....Alıntı: LâL Nickli Üyeden Alıntı Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin Tekkede, manastırda eremezsin ![]() Bir kez sevdin mi dünyada Cennetin, cehennemin üstündesin… "Aşk, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olamayacağını net bir şekilde açıklar" ![]() Aşk bir seferdir ![]() Bu sefere çıkan her yolcu, istese de istemese de tepeden tırnağa değişir ![]() Bu yollara dalıp da değişmeyen yoktur ![]() Bu kadar güzel bir anlatım bu kadar yücegönüllü birinden gelirdi ancak Eminim ki; seni de etkileyen bir çok bölüm oldu ben gibi bu güzel paylaşımda o kocaman yüreğine sağlık Okyonus yüreğin dert görmesin sevgilerimi gönderiyorum yüreğine sevgiyle kal ![]() ![]() Kalp kalbe karşıymış güzel yürek benimde çıkarabileceğim satırlar bunlar olurdu tekrar ediyorum sen aynaya bakıyor kendini görüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşk,Aşk Yine Aşk!..... |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk,Aşk Yine Aşk!.....Hayatın anlamı, ömründe bir kere dahi olsun bu duyguyu yakalamakla mümkün ![]() Ne var ki, aşk satın alınamaz, ısmarlanamaz ![]() ![]() Şayet size gelip çatarsa reddedemez, dünyada yaşayan çok farklı bir insan olup çıkar, "ben bugüne değin hiç yaşamamışım" dersiniz ![]() Gerçek aşkı bulanlardan olmak niyetiyle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşk,Aşk Yine Aşk!..... |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk,Aşk Yine Aşk!.....Alıntı: birbey Nickli Üyeden Alıntı Hayatın anlamı, ömründe bir kere dahi olsun bu duyguyu yakalamakla mümkün ![]() Ne var ki, aşk satın alınamaz, ısmarlanamaz ![]() ![]() Şayet size gelip çatarsa reddedemez, dünyada yaşayan çok farklı bir insan olup çıkar, "ben bugüne değin hiç yaşamamışım" dersiniz ![]() Gerçek aşkı bulanlardan olmak niyetiyle ![]() Amin değerli kardeşim zaman ayırıp okuduğun için ben teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|