![]() |
Dil Susunca Kalp Konuşur... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Susunca Kalp Konuşur...Dil susunca kalp konuşur ![]() ![]() ![]() ![]() DIL SUSUNCA KALP KONUSUR Hulasatü’l-Ahbar isimli eserinde Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri zikir ile ilgili su tespitlerde bulunur: “Allah’i anan kisinin kalbi, zikir nurlariyla arinip piril piril olunca, o kimse, kalbinde kendisi için bir konusan bulur ![]() Seyh-i Ekber Muhiyiddin Ibnü’l-Arabi Hazretleri, ‘O konusan varlik, Allah’in kendisini zikredenin zikrinden yarattigi bir melektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyüklerden bazisi ise o melek için, ‘Allah’in kendinden gayri olandan uzaklastirdigi, zikreden kulunun kalbidir ![]() ![]() Bundan dolayi, ‘Dil susunca kalp konusur ![]() ![]() Kiyamet günü insanin organlarinin konusacagina inanci artsin diye, bir lütuf olarak kalbinin sesini ona duyurulur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Susunca Kalp Konuşur...Seyh-i Ekber Muhiyiddin Ibnü’l-Arabi Hazretleri, ‘O konusan varlik, Allah’in kendisini zikredenin zikrinden yarattigi bir melektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyüklerden bazisi ise o melek için, ‘Allah’in kendinden gayri olandan uzaklastirdigi, zikreden kulunun kalbidir ![]() ![]() Güzel yüreğin paylaşımlarından dolayı her güzellikleri hakediyor sevgilerimi tutsinami şeklinde yüreğine gönderiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Susunca Kalp Konuşur...Alıntı: Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı Seyh-i Ekber Muhiyiddin Ibnü’l-Arabi Hazretleri, ‘O konusan varlik, Allah’in kendisini zikredenin zikrinden yarattigi bir melektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyüklerden bazisi ise o melek için, ‘Allah’in kendinden gayri olandan uzaklastirdigi, zikreden kulunun kalbidir ![]() ![]() Güzel yüreğin paylaşımlarından dolayı her güzellikleri hakediyor sevgilerimi tutsinami şeklinde yüreğine gönderiyorum ![]() ![]() ![]() Aynaya bakıyorsun yine bende tusinami büyüklüğünde Teşekkürlerimi, ve sevgilerimi gönderiyorum joponyaya dönmesin ilim alemi :) |
![]() |
![]() |
|