|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
değer, sende, yusufun tuzağına, şey |
![]() |
Sende &Quot;Yusuf'un Tuzağı&Quot;Na Değer Bir Şey Var Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sende &Quot;Yusuf'un Tuzağı&Quot;Na Değer Bir Şey Var Mı?http://[img]/images/forumsinsimages/....jpg[/img] Sende "Yusuf'un Tuzağı"na Değer Bir Şey Var mı? Yusuf dedi: "Biz metaımızı kimde bulursak, onu alırız ![]() ![]() ![]() Güzellerin eline geçmek istiyorsan, o güzellere layık bir dane olmalısın ![]() Hakk ki kendini "tuzak kuranların en hayırlısı" ilan etti, Yusuf'un ağzından bize böyle seslendi ![]() Kıssada Yusuf'un tuzağının bir parçasıydı bu sözler ![]() ![]() Kardeşi Bünyamin'i yanına alabilmek için, yükleri arasına "bizim metaımız" dediği bir eşya yerleştirdi ![]() ![]() ![]() Rabbimiz de bize demek ister ki: "Sizi varlık kıtlığından çıkarıp, insanlık yükünü omuzlarınıza yükledim ![]() Emanetim sizde ![]() Hiç hak etmediğiniz halde, Benim muhatabım oluverdiniz ![]() Hiç hakkını veremeyeceğiniz halde, Benimle sonsuz birlikteliğe aday oluverdiniz ![]() Ama içinizde bana Bünyamin olacakları alırım yanıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbiniz benim ![]() Yalnız Beni sevmeye ayarlı ![]() ![]() ![]() Sadece Beni anarak tatmin olur ![]() Şaşırdık hepimiz bu çağrı ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyayı yüklendiğimiz develerimizi durdurduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geri çağrılı olduğumuzu duyar gibi olduk ![]() "Sonunda O'na döneceksiniz!" gerçeği ile didik didik edildi yüklerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dediğince Geylani'nin: "Kalb, Allah'la olursa, Hakk onu sebeplere ve halka bırakmaz ![]() Sebeplerle alışverişini keser ![]() İşe yaramazların tezgahına yormaz ![]() Düşük hallerini ayağa kaldırır ![]() Rahmetinin kapısında oturtur ![]() Lutfunun baş köşesinde uyutur ![]() Dediği gibi Hakk'ın: "Allah müşteridir müminlerin "Ben" dediğine ve "Benim" dediklerine, karşılığında cenneti vermek üzere ![]() ![]() ![]() Kendini "mümin" bilenin her hali, her işi, her sözü, her susması, her edası, her bakışı, her yürüyüşü, her duruşu ![]() ![]() ![]() Allah'ı müşteri edercesine kıymetlidir, paha biçilmezdir ![]() ![]() Bünyamindir onlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbin, Yusuf'un Rabbinin alıkoymasına değiyor mu? O'nun metaı var mı göğsünde? Dön de bir bak ![]() ![]() ![]() *** SENAİ DEMİRCİ |
![]() |
![]() |
|