![]() |
Subhanallah Mizanı Doldurur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Subhanallah Mizanı DoldururSubhanallah Mizanı Doldurur Nasıl sohbet etmeye başlıyor sonra da bitiriyoruz, bunun gibi bizim ömrümüz de tükenecek bir gün ![]() ![]() ![]() Mülk suresinde buyruluyor ki : - O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır ![]() ![]() Bu dünya hayatımız da imtihan veriyoruz, kaybetmemeye gayret edelim inşaallah! - Subhanallah mizanı doldurur ![]() Bir kere subhanallah demekle ![]() ![]() Davud aleyhisselam : - Ya Rabbi kullarının amellerini tartacağın mizanı görmek istiyorum, diyerek Cenab-ı Hakk cc ye yalvardı ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Kendine geldiğinde : - Ya Rabbi bunca büyük olan teraziye hangi kulun nasıl bir amel ile doldurabilir ki ? dedi ![]() Mevla c ![]() - Ya Davud ! Ben bir kulumu sevdim mi o bir kerre ''subhanallah'' derse terazi dolar! buyurdu ![]() İşte bu mizan bizden tartılacak güzel ameller bekliyor ![]() ![]() - (Resulüm) Deki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsiz ve günahlarınızı bağışlasın ![]() ![]() Görüyorsunuz sevilmek nasıl oluyor; Resulullah s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Subhanallah'' demek ne kadar büyük sevaplar kazandırıyor ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Rabbim göz açıp kapayıncaya kadar ne de ondan daha az ( bir müddet ) beni nefsime bırakma! buyuruyor ![]() Bu bize derstir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinema,tiyatro,namahremler ile beraber oturmalar, yalan, iftira vs ![]() ![]() ![]() El Hac Mahmudul Ofi(k ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|