Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doldurur, mizanı, subhanallah

Subhanallah Mizanı Doldurur

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasıl sohbet etmeye başlıyor sonra da bitiriyoruz, bunun gibi bizim ömrümüz de tükenecek bir günSonra bakalım Mevla Teala çare bulacak Onun için ölmeden evvel yapalım ne yapacaksak

Mülk suresinde buyruluyor ki :
- O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır O mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır

Bu dünya hayatımız da imtihan veriyoruz, kaybetmemeye gayret edelim inşaallah!

- Subhanallah mizanı doldurur

Bir kere subhanallah demekle O kadar uzun ve geniş ona göre derin olan amellerimizin tartılacağı mizan doluyor

Davud aleyhisselam :
- Ya Rabbi kullarının amellerini tartacağın mizanı görmek istiyorum, diyerek Cenab-ı Hakk cc ye yalvardı

Hz Allah ona teraziyi gösterdi baktı ki eni meşrik ile mağrib (doğu ve batı) arası kadar uzunluğu derinliği de ona göre büyük Hayretler içerisinde kendinden geçti düştü

Kendine geldiğinde :
- Ya Rabbi bunca büyük olan teraziye hangi kulun nasıl bir amel ile doldurabilir ki ? dedi

Mevla cc :
- Ya Davud ! Ben bir kulumu sevdim mi o bir kerre ''subhanallah'' derse terazi dolar! buyurdu

İşte bu mizan bizden tartılacak güzel ameller bekliyor Mevla bizi sevdikten sonra zor değil Peki o bizi nasıl sever ? Bunun cevabı şu ayet-i celilededir :

- (Resulüm) Deki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsiz ve günahlarınızı bağışlasın Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir

Görüyorsunuz sevilmek nasıl oluyor; Resulullah sav'e tabi olmakla! İnsan zikretse Resulullah sav'e tabi olmuş olur Namaz kılsa Resulullah sav'e tabi olmuş olur Resulullahın yaptığı hangi ameli yaparsa yapsın ona tabi olmuş olur Çünkü bütün ibadetler ondan alınmış öğrenilmiştir

''Subhanallah'' demek ne kadar büyük sevaplar kazandırıyor Bu zikri söylemek ne kadar kolay, öyle olduğu halde bu zikre devam edilmiyor da bunu diyeyim, şunu diyeyim, milleti güldüreyim, şenlendireyim denilirse çok yazık! Nefis bu, ne olsa yapar

Hz Resulullah sav onun şerrinden emin olmak için :
- Rabbim göz açıp kapayıncaya kadar ne de ondan daha az ( bir müddet ) beni nefsime bırakma! buyuruyor

Bu bize derstir Resulullah sav korkuyorsa nefsinden biz nasıl korkmayalım?

Sinema,tiyatro,namahremler ile beraber oturmalar, yalan, iftira vs nefsin tuzakları çok, silahları çok vuruyor bizi vuruyor Zikrin arkasına sığınalım, Zikrettik mi kaçıyor

El Hac Mahmudul Ofi(ksa)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com