![]() |
O ,An. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O ,An.O ,AN ![]() Mutlak Yaratıcı Varlığın insanoğluna sunduğu en büyük armağanların başında, düşünebilen bir beyne sahip oluşu gelmektedir ![]() Zihinsel faaliyetleri olmayan beyin tasavvur bile edilemez ![]() ![]() Kesitsel algılama araçları dahi, aktif fonksiyona sahip olan beynin kontrolü altında, yani mutlak şuur kapsamında, görevlerini en iyi biçimde yerine getirir ![]() Beyin-Ruh ilişkisi, yaşanılan her anı Ruha yansıtırken, hafıza denen yöntem vasıtasıyla, bunları “replay” edip gözden geçirebilme şansına sahiptir ![]() İnsan hayatını etkileyen sayısız kareler ve anlar vardır ![]() Yalnız, bir kesit var ki, çok farklıdır diğerlerinden ![]() ![]() ![]() O karede; Buruşturup atabileceğin veya özenle saklayabileceğin duyguların, değişik türdeki hatıraların, kaybolmuştur ![]() Çoluk çocuğun, sevgilin, yatırımların, saltanatın, şatafatın, pişmanlıkların, şikayetlerin, böbürlenmelerin, çekememezliklerin, öfkelenmelerin, hazımsızlıkların, dejenere olmuş benliğin, şartlanmaların, dolayısıyla değer yargıların, kısaca, tüm beşeri duyguların ve ilişkilerin varlığı asla hissedilemez ![]() O an, “ölümün” sessiz davetiyesi gibidir ![]() ![]() ![]() Zaman durmuş, adeta bitmiş, tükenmiştir ![]() Neyi Düşünebilirsin ki ? ![]() ![]() Tek ‘AN’ dır tarif edilmeye çalışılan; his aleminde bu olgu, tek duygu ile resimlenmiş, insana gösterilmiş, yaşatılmıştır ![]() Korku ile sergilenerek ![]() ![]() ![]() Sanki, ürperti yapan ses, Salsala-i Ceres gibi ![]() ![]() ![]() ”Mülk benim, dilediğimi yaprım!” "Rahmetim anladığınız; algıladığınız gibi değil!" "Benim her anım budur! Gafleti, benden perdeli yaşamayı benimsemeyin! ![]() ![]() Özünüzde ben varım ![]() Size kendimi hatırlatırım!" dercesine ![]() ![]() ![]() O an, benliğimizde hissedildi ![]() Kudret'i yaşandı Kâdir olduğu idrâk edildi ![]() Ve sadece seyredildi ![]() ![]() ![]() Zaten her an öyle değil miydi! O, sınırsız Güç, deprem ile insanları uyardı; Birleştirdi ![]() ![]() ![]() Düşmanlıkları çözdü, uzakları yakınlaştırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Varlığa, varlıktaki yerini gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen, `O AN' ın içinde bir hiçsin ![]() ![]() ![]() Ama, Hiçliğin ile değil; Hepliğin ile ilgilenip kendini var sanıyorsun; öylece yaşıyor ve kabul ediyorsun ![]() Bu tecelli, Mutlak Yaratıcı katında tek bir defa oluyor ![]() ![]() Tecelli-i Vahid! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllarda artakalan ise şudur; `La havle ve la kuvvete illa bike ![]() ![]() Havl ve kuvvet ancak seninledir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
O ,An. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O ,An.Hiçliğin ile değil; Hepliğin ile ilgilenip kendini var sanıyorsun; öylece yaşıyor ve kabul ediyorsun ![]() Bu tecelli, Mutlak Yaratıcı katında tek bir defa oluyor ![]() ![]() Tecelli-i Vahid! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllarda artakalan ise şudur; `La havle ve la kuvvete illa bike ![]() ![]() Havl ve kuvvet ancak seninledir ![]() ![]() Çok değerli çok anlamlı paylaşımın için kocaman yüreğine kocaman teşekkürlerimi ve yürek dolusu sevgilerimi gönderiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
O ,An. |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O ,An.Alıntı: LâL Nickli Üyeden Alıntı Hiçliğin ile değil; Hepliğin ile ilgilenip kendini var sanıyorsun; öylece yaşıyor ve kabul ediyorsun ![]() Bu tecelli, Mutlak Yaratıcı katında tek bir defa oluyor ![]() ![]() Tecelli-i Vahid! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllarda artakalan ise şudur; `La havle ve la kuvvete illa bike ![]() ![]() Havl ve kuvvet ancak seninledir ![]() ![]() Çok değerli çok anlamlı paylaşımın için kocaman yüreğine kocaman teşekkürlerimi ve yürek dolusu sevgilerimi gönderiyorum Ben teşekkür ederim güzel yürek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|