![]() |
Cenab-İ Hakk'ın İşareti.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cenab-İ Hakk'ın İşareti..Cenab-ı Hakk'ın işareti ![]() ![]() Bir gün adamın biri Hz ![]() ![]() “Allah benim birçok günahımı ve hatamı gördüğü halde beni lütuf ve keremiyle cezalandırmıyor ![]() Adamın bu sözü üzerine Allah Teala Şuayb’a (a ![]() “O kulum, ‘ben bu kadar günah ettim de Allah beni keremiyle cezalandırmıyor’ diyor ![]() Ona söyle ki: Ey doğru yolu bırakarak, yanlışa yönelmiş adam! Sen tersini söylüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın kendisine bildirdiği bu sözleri Şuayb (a ![]() diyen adama söyleyince, o günahkar kimse üzerinde tesiri olur ve “Eğer beni cezalandırıyorsa belirtisi nedir?” diye tekrar soru sorar ![]() Şuayb (a ![]() “Ya Rabbi! O adam bu söze karşı savunmada bulunuyor ve senin verdiğin cezayı bilmek istiyor” deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurur: “Ben settarım, örtücüyüm ![]() ![]() O itaat ettiğini sanıyor, oruç tutuyor, namaz kılıyor; fakat oruçtan, namazdan ve başka ibadetlerin hiçbirinden zerre kadar zevk almıyor ![]() ![]() ![]() (Mesnevi, Mevlana (k ![]() Mevla cezalandırdıklarından eylemesin İnşallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|