![]() |
Dilsiz, Dudaksız Söz Söylemeyi Huy Edin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilsiz, Dudaksız Söz Söylemeyi Huy Edin!Dilsiz, Dudaksız Söz Söylemeyi Huy Edin! Ben ölmüş olsam da, beni mezara koysalar, bu hâldeyken sevgilimizden bir haber gelse, hemen kefenimi yırtar, mezarımdan çıkarım ![]() Diri de, ölü de ondan bir şey elde edince neler yapmaz? Dağ bile onu görse yerinden sıçrar kalkar, daha ileri, daha yakına gelir ![]() Seni sevdiğim için beni çekiştirirlerse, kınarlarsa, ben bu kınanmaktan kaçmam, kaçınmam ![]() Senden gelen acılık cana şekerden daha tatlı gelir ![]() Sana, Hakk’ın nimetlerinden ne gelirse ye, iç, bir tarafta dursun deme! Akıp giden bir ırmaktan su içtikçe arkası gelir ![]() Hakk’ın yaratma gücüne, güzel sanatına bak, gönüllere gelen vahyi seyret! Baştan başa görüş nûru ol! Çünkü bütün zevkler, bakış ve görüşten gelir ![]() Ömrüm geldi, geçti de sevgiliye kavuşamadım diye ümitsizliğe kapılma, o vakitli vakitsiz ansızın gelebilir, her şey seher vaktinde gelmez ![]() Bekle, gözetle, sabret! Zamanlı zamansız, ansızın değerli bir sürme gibi o azîz varlık, o eşsiz varlık gözümüze gelir ![]() O bu göze gelince, bu göz deniz hâlini alır ![]() Denize bakınca da denizin bütün suyu inci olur ![]() O inci, aslını kendi inciliğini bilmeyen ölü inci gibi değildir ![]() O dâimâ söyler, dâimâ arar, dâimâ diridir ![]() Senin aslın nedir? Sen nasıl bir mâdensin? Sen nasıl bir cansın? Bunu ne bileceksin? Senin insânî hünerini, mârifetini ancak Allah bilir, Allah bilir ![]() Fazla konuşma, dudaklarını kapa, dilsiz, dudaksız söz söylemeyi huy edin! Çünkü dünya geçip gidince, ne diş kalır, ne dudak kalır, ne de dil! HZ ![]() ( Dîvân-ı Kebîr ) |
![]() |
![]() |
|