|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bensonra, dayanamayıp, dönmeyi…, gitmeyi, öğrendim |
![]() |
Gitmeyi Öğrendim Ben..Sonra Dayanamayıp Dönmeyi… |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gitmeyi Öğrendim Ben..Sonra Dayanamayıp Dönmeyi…Gitmeyi Öğrendim Ben ![]() ![]() Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum ![]() Işığı gördüm, korktum ![]() Ağladım ![]() Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim ![]() Karanlığı gördüm, korktum ![]() Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi ![]() Ağladım ![]() Yaşamayı öğrendim ![]() Doğumun, hayatın bitmeye başladığı an olduğunu; aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim ![]() Zamanı öğrendim ![]() Yarıştım onunla… Zamanla yarışılmayacağını, zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim… İnsanı öğrendim ![]() Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu… Sonra da her insanin içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim ![]() Sevmeyi öğrendim ![]() Sonra güvenmeyi… Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim ![]() İnsan tenini öğrendim ![]() Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu ![]() ![]() ![]() Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim ![]() Evreni öğrendim ![]() Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim ![]() Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim ![]() Ekmeği öğrendim ![]() Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini ![]() Sonra da ekmeği hakça üleşmenin, bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim ![]() Okumayı öğrendim ![]() Kendime yazıyı öğrettim sonra… Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana… Gitmeyi öğrendim ![]() Sonra dayanamayıp dönmeyi… Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi… Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yasta… Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım ![]() Sonra da asil yürüyüşün kalabalıklara karşı olması gerektiğine vardım ![]() Düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak düşünmek olduğunu öğrendim ![]() Namusun önemini öğrendim evde… Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim ![]() Gerçeği öğrendim bir gün… Ve gerçeğin acı olduğunu… Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar hayata da “lezzet” kattığını öğrendim ![]() Her canlının ölümü tadacağını, ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim ![]() Ben dostlarımı ne kalbimle, nede aklımla severim ![]() Olur ya… Kalp durur… Akıl unutur… Ben dostlarımı, ruhumla severim ![]() O ne durur, ne de unutur… MEVLANA |
![]() |
![]() |
![]() |
Gitmeyi Öğrendim Ben..Sonra Dayanamayıp Dönmeyi… |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gitmeyi Öğrendim Ben..Sonra Dayanamayıp Dönmeyi…Namusun önemini öğrendim evde… Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim ![]() Gerçeği öğrendim bir gün… Ve gerçeğin acı olduğunu… Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar hayata da “lezzet” kattığını öğrendim ![]() Her canlının ölümü tadacağını, ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim ![]() Ben dostlarımı ne kalbimle, nede aklımla severim ![]() Olur ya… Kalp durur… Akıl unutur… Ben dostlarımı, ruhumla severim ![]() O ne durur, ne de unutur… [img]images/smilies/default/clapping[1] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|