![]() |
Güzel Yüz Aynaya Aşıktır:Aynaya İyi Bak.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Yüz Aynaya Aşıktır:Aynaya İyi Bak..GüzeL Yüz Aynaya Aşıktır:Aynaya İyi Bak ![]() ![]() - Ey dost! Söyle bana ne getirdin? Bilirsin dost kapısına eli boş gidilmez ![]() - Bilirim bilmesine lakin bîkarârım, çâresizim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü gölgenin varlığı Güneş’in mevcûdiyetine delildir ![]() Ey dost! Ayna’ya iyi bak! Güzelliğin kaynağını gör! Kâinatın her zerresi, hüsn-i mutlakın tecellî aynasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben ben değilim, ben dediğim sensin hep Cânım dediğim, ten dediğim sensin hep Ey dost! Aynaya iyi bak! Gizli hazîneyi bul! O gizli hazîne ki; sevdi de yarattı ![]() Sevgisinden sevdiklerinin hamuruna kattı ![]() ![]() ![]() Bende olan âşikâr sensin, Ben hod yoğum, ol ki vâr sensin ! ![]() ![]() Ger ben, ben isem; nesin sen ey yâr Ver sen, sen isen; neyim men-i zâr? ![]() ![]() (Fuzûlî) Ey dost! Aynaya iyi bak! Aşkı gör! Aşk öyle meçhul bir mânâdır ki ondan her tadan zevki miktârınca sarhoş olur ![]() Aşk, bir ma’nâ-yı lâyu’raf ki, cümle âlemi, Zevkı mikdârınca sekrân û huruşân eyliyor ![]() Kanaryaların ötüşü,şafakların söküşü aşk iledir ![]() ![]() ![]() Bülbül’ün gam dolu feryâdı, gülün gülümseyen yanı aşkın nefesidir ![]() Aşk bir deryadır ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk yerin göğün direğidir ![]() ![]() ![]() Öyle güçlü bir iksirdir ki aşk; bir yudumcuk içeni bile mest eder, tanıdık tanımadık herkesi unutturur ![]() ![]() Sevgilinin cemâlini görme heyecânı, sonsuzluk yolcusunun gönlünün galeyânı ve coşkunluk neşesidir aşk ![]() Cihânı hiçe satmaktır adı aşk Dökülüp varlığı gitmektir adı aşk Belâ yağmur gibi gökten yağarsa Başını âna tutmaktır adı aşk Bu âlem sanki oddan bir denizdir Âna kendini atmaktır adı aşk (Eşrefoğlu Rûmi) Ey dost! Aynaya iyi bak! Son nakşı gör! Bir güzelin ihtiyarlığındaki çirkinliğini düşün ![]() ![]() ![]() ![]() "Kime uzun ömür verirsek, biz onun gelişmesini tersine çeviririz ![]() ![]() "Sen ey ilkbahar güzelliğine karşı dudak ısıran, hayran olan kimse! Bir de sonbaharın sararmış hâline ve soğukluğuna bak!" "Şafak vaktinde güzel güneşin doğuşunu görünce, gurûb zamanı, onun ölümü demek olan batışını hatırla!" "Eğer güzel tenli güzeller seni avladıysa, ihtiyarlıktan sonra bir de pamuk tarlasına dönen o bedene bak!" "Kezâ cam gibi nergis bakışlı mahmur bir gözü, sonunda çipil olmuş ve suları akmağa başlamış bir halde görürsün ![]() (Mevlâna) Ey dost! Ayna’ya iyi bak! Güzelliğin kaynağını gör! Ey dost! Aynaya iyi bak! Gizli hazîneyi bul! Ey dost! Aynaya iyi bak! Aşkı gör! Ey dost! Aynaya iyi bak! Son nakşı gör! Ey dost! Bu ayna, gönül aynasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|