![]() |
Gönülden Gönüle Bir Pencere Vardır.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gönülden Gönüle Bir Pencere Vardır..GönüLden GönüLe Bir Pencere Vardır ![]() ![]() ![]() Gerçekten de, gönülden gönüle pencere vardir ![]() ![]() ![]() Iki kandilin kapları birbirinden ayrıdır ![]() ![]() Fakat nurlari birbirine karışmıştır, birleşmiştir ![]() Hiçbir âşık yoktur ki, sevgilisi onu aramadikça, o sevgilisi ile buluşmayı dilesin ![]() Fakat aşk, âşıklarin bedenlerini zayiflatir, eritir, sevgilileri ise daha da güzellestirir, gelistirir ![]() şu gönülde, sevgi şimşegi parlayinca, bilmis ol ki, o gönülde sevgi vardir ![]() Kurnazin biri Hz ![]() ![]() Hz ![]() "Yalan söylüyorsun ![]() ![]() ![]() Evet sevgiyi kalp dogrulamalidir ![]() ![]() ![]() Senin gönlünde de Allah sevgisi iki kat oldu artti ise, Süphe yok ki Allah da seni seviyor demektir ![]() Peygamber Efendimiz bir hadislerinde Kul Allahini ne kadar severse, Allah da onu o kadar sever ![]() ![]() Iki el olmadikça, bir elle el çirpilmaz, bir elden ses çikmaz ![]() Susuz bir kimse Ey tatli su, nerdesin diye inler, feryâd eder ![]() ![]() Içimize düsen bu susuzluk, suyun bizi istemesinden, bizi kendisine çekmesindendir ![]() ![]() Allahin hikmeti, kaza ve kaderiyle bizi birbirimize âsik kilmistir ![]() ![]() Cihanin bütün zerreleri, o ezelî hüküm dolayisiyla çift çifttir ![]() ![]() Cihanin her cüzü, her sey âsiktir ![]() ![]() Kehribarin saman çöpünü dilemesi, çekmesi gibi, âlemde her cüz de kendi çiftini esini dilemektedir ![]() Kâinatta mevcut bütün varliklarin -cansiz sandiklarimiz, bitkiler, hayvanlar ve insanlar- birbirini sevmesini su kutsî hadisle açiklamislardir Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim ![]() ![]() ![]() Kendi hüsnün hûblar seklinde peydâ eyledin,Çesm-i âsiktan dönüp sonra temâsâ eyledin ![]() (Allahim kendi güzelligini, güzel çehrelere düşürdün ![]() ![]() Gökyüzü, yeryüzüne Merhaba! der ![]() ![]() Diye söylenir ![]() Akla göre; gökyüzü erkektir, yeryüzü ise kadın ![]() ![]() (Mevlana/Mesnevi) |
![]() |
![]() |
|