Beni Tavaf Et! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beni Tavaf Et!Beni Tavaf Et! Hac vakti yaklaşmış , Şeyh Bayezid Mekke’ye doğru koşa koşa yollara düşmüştü Yolunun üzerinde ki şehirlerde basiret sahibi , gönlü açık erler arıyordu Çünki biliyordu ki ; buğday ekerse saman da elde eder Lâkin saman ekerse buğdaya sahip olamaz Hacca gider, Kâbe’yi ziyaret ederse Mekke’yi de görürdü Miraçtan maksat dostu görmekti![]() Bu arada arş da görünürdü, meleklerde ![]() Yeni bir mürit ev yaptırmış , Pir de görmeye gelmişti İmtihan amacıyla dedi ki:-Eve niçin pencere açtın? -Işık gelsin diye , cevabını alması üzerine: -O bir ferdir Gerçekte bu pencereyi ezanı duymak için açmış olmalıydın!![]() ![]() der![]() Bayezid’de seferde vaktin Hızır’ı olan kişiyi bulmak için uğraşmakta, öyle bir er kişi aramaktaydı ![]() Derken ; vücudu hilal gibi incelmiş , gözleri görmez , fakir , aile efradı kalabalık birine rastladı ![]() Onda erlerin halini , kalini buldu Âdeta rüyasında Hindistan’ı görmüş file benziyordu Uyurken yüzlerce neş’e ve zevk âleminde dolaşmakta! ![]() ![]() Şaşılacak şey!![]() ![]() Gözünü açınca nasıl görmez?![]() ![]() Rüya denince neler açığa çıkar?![]() ![]() Gönül uykuda pencere kesilir![]() Bayezid o pirin huzuruna vardı , oturdu Pir:-Ey Bayezid! ![]() ![]() nereye gidiyorsun?![]() ![]() Gurbet pılı pırtısını nereye kadar çekip sürükleyeceksin, dedi![]() Bayezid de: -Hac mevsimi Kâbe’ye gidiyorum, diye cevap verdi![]() Pir: -Yol masrafı olarak yanında ne var ? ![]() ![]() ![]() diye sorunca , Bayezid: -İki yüz dirhem gümüşüm var Ridamın ucuna sım sıkı bağladım , işte şuracıkta duruyor, dedi Bunun üzerine Pir dedi ki: -Ey cömert kişi ; etrafımda yedi kere tavaf et Bu tavafı da Hac tavafından makbul bil Bana ver o dirhemleri ![]() Bil ki ; Hacc ettin , muradın hasıl oldu ![]() Umre ettin ; ebedi ömre nail oldun! ![]() Sâf bir hale geldin ; Safa’ya koştun , Say erkanını yerine getirdin Hakk hakkı için söylüyorum ki ; O, beni kendi evinden daha üstün , daha makbul kılmıştır Kâbe her ne kadar O’nun Lütûf ve ihsan evidir ama , benim vücudum da O’nun sır evidir ![]() Kâbe kuruldu kurulalı içine hiç girmedi “O” ! ![]() ![]() Halbuki bu eve , benim vücuduma o ebedi diri olan Allah’tan başkası gelmedi ![]() Beni gördün ya! ![]() ![]() Bil ki Hakk’ı gördün Doğruluk Kâbe’sinin , hakiki Kâbe’nin etrafında tavaf ettin Bana hizmet etmek Hakk’a hizmet etmektir, O’ nu övmektir! ![]() ![]() Sakın Hakk’ı benden ayrı sanma! ![]() ![]() ![]() Gözünü iyi aç ta bana öyle bak ki , beşerde Hakk nûrunu göresin ![]() ![]() ![]() Bayezid nükteleri dinledi Altın bir küpe gibi kulaklarına taktı Bu yüzden derecesi yükseldi , fazileti arttı Hakikat yolunun sonuna erişmiş olan Bayezid , artık ondan sonra bir son düşünülemeyecek olan bir makama vardı![]() Mesnevi : 2 Cilt - Sayfa : 170 |
|
Beni Tavaf Et! |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beni Tavaf Et!Beni gördün ya! ![]() ![]() Bil ki Hakk’ı gördün Doğruluk Kâbe’sinin , hakiki Kâbe’nin etrafında tavaf ettin Bana hizmet etmek Hakk’a hizmet etmektir, O’ nu övmektir! ![]() ![]() Sakın Hakk’ı benden ayrı sanma! ![]() ![]() ![]() Ne anlamlı ne büyük öğüt ve derslarin olduğu bir paylaşım sevgili gönül dostuma paylaşımlarından dolayı sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum ALLAH cc Aşkıyla kal inşallah![]()
|
|
Beni Tavaf Et! |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beni Tavaf Et!Alıntı: Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı Beni gördün ya! ![]() ![]() Bil ki Hakk’ı gördün Doğruluk Kâbe’sinin , hakiki Kâbe’nin etrafında tavaf ettin Bana hizmet etmek Hakk’a hizmet etmektir, O’ nu övmektir! ![]() ![]() Sakın Hakk’ı benden ayrı sanma! ![]() ![]() ![]() Ne anlamlı ne büyük öğüt ve derslerin olduğu bir paylaşım sevgili gönül dostuma paylaşımlarından dolayı sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum ALLAH cc Aşkıyla kal inşallah![]() ![]() Güzel yorumun için,ben teşekkürler ederim sevgi ve Aşkla kal ![]()
|
|
|
|