Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, mürşid

Mürşid Kimdir

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mürşid Kimdir

Mürşid Kimdir

Öncelikle belirtmek lazım gelir ki Kamil Mürşidleri anlatmak ve de özellikle anlamak bizim gibi avamın ve ilim sahibi dahi olsa bu işin iç yüzünü bilmeyenlerin harcı değildirAncak (cc) ın izni ile bazı eserlerden istifade ile denizden bir damla misali bahsedeceğiz
(cc)a kullukta ve Resulullahın (SAV) sünnetine bağlılıkta titiz olan bu hak erlerinin hakkında bir çok ayet ve hadis mevcutturBunlardan bir kaçını şöyle sıralayabiliriz
‘ hakkı için,Hak Teala’ nın sevgili kulları şunlardır ki,kullarını Teala’ya, Teala’yı da kullarına sevdirirler ve yeryüzünde nasihat ederler
‘ Benim yaranlarım,yıldızlar gibidirlerHangisine uyarsanız hidayete nail olursunuz
‘Ümmetimin alimleri, Beni İsrail’in peygamberleri gibidirDin yolunu gayet güzel takip ederler ve başkalarına da gösterilerÜmmetim onlara uyarsa artık hiç kaygısı olmasın
Ayrıca Resulullah (SAV) Hak Teala’dan hikaye ederek buyurur
‘Benim kullarımın benimle meşguliyetleri diğer meşguliyetlerine galebe çalarsa,o kimsenin himmeti,kasdı,fikri ve lezzeti benim zikrim de olurO zaman o bana bende ona aşık olurumOnunla kendim arasında olan perde ve hicapları kaldırırımHalk unuttuğunda onlar unutmazlarOnlar enbiya sözü söylerlerOnlar benim bahadır kullarımdırOnlar benim abid kullarımdırDünya halkına bir musibet göndermek istesem bu kullarımı anar ve göndermek istediğim musibetten vazgeçerim
Bu ve buna benze birçok hadis ve ayet mevcutturKamil Mürşidler hak yolunun gerçek yolcuları,takva sahibi,gerçek zühd sahibi,kalbleri ilahi aşk ateşi ile yanan,arif,fazıl kişilerdirOnlar veliyullah mertebesine ulaşmış,Allah dostu ve peygamber varisidirlerHalk içindedirler ancak kalpleri bir an dahi olsa ’tan gafil değildirBu olgun kimselerin durumlarını (cc) şöyle haber veriyor
‘ Böyle kimselerin işiten kulağı olurumGören gözü,konuşan dili,tutan eli ve yürüyen ayağı olurumBenimle dinler,işitir,konuşur ve çalışırlar
Ama ne var ki bütün bunlara rağmen geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu güzide insanlara karşı çıkılmış, (haşa) sapıklıkla suçlanmış,hatta daha da ileri gidilip kafir damgası dahi vurulmuşturKarşı çıkanların bir çoğu ise güya ilim sahibi kimselerdiSahip oldukları ilim onları gurura ve kibre sevketmiş ve bu hak aşığı güzel insanları inkar etmişlerdirUnutmamak gerekir ki sadece ilimle alim olunmuyorAmel de lazımİblisin de ilmi vardı ama ilmi onu gurura sevketti ve huzur-u ilahiden tardedildi (cc)ın izni ile bu güzide insanların hepsi bugün sevenleri tarafından hatırlanıyor ve her gün ruhlarına fatihalar bağışlanıyorYunus Emre,Mevlana, Abdulkadir-i Geylani,İmam-ı Rabbani, Hacı Bayram-ı Veli vb Ehlullahın unutulması mümkün mü?Ancak onları bid’at ehli olmakla ve küfürle suçlayan kişilerin bugün adı dahi hatırlanmıyor
Bu güzide şahsiyetlere karşı çıkıldığı gibi takip ettikleri Tasavvuf yoluna da söz söylenmiştirHalbuki gerçek kulluğa bu yolla ulaşılmaktadır
Tasavvuf Kur’an ahlakıdırmerhamettir,muhabbettir,hizmettirLaf ebeliği ve söz kalabalığı değil,samimiyet,ihlas ve hikmettirkalb temizliği,güzel haldir,taşa karşı gül, zehire karşı panzehir,gözlere nur,gönüllere sürurdurTasavvuf deliyi veli yapar,taşkını uslu kılar,katı kalpliyi gözü yaşlı eder Dünya sevgisiyle harabe haline gelen kalpler aşkına mamur olurİnsanın içi dışı pürnur olur
Tasavvuf kalpleri ’a aşina kılmaktırKalbi yönüne sokmaktırKalbin kıblesi Allahu azimuşşandırkalb sahibine teveccüh etmedikçe kemalat hasıl olmaz Şu halde tasavvuf ’ın teveccühü vukua gelsin,ilahi ikram,ilahi iltifat hasıl olsun diye kalbi ’a yöneltmektirTasavvuf kalbi işletmekle olurMarifet ve muhabbetin tecelli ettiği yer,hakiki imanın merkezi kalptirKalbini viran eden sultan olsa zelil olurKalbini mamur eden dilenci olsa vezir olur
Özetle Tasavvuf Resulullah’ın yoludurAshab-ı Kiramın takip ettiği yoldur Bir İnsan-ı Kamil ve Evliya okuludurBu okuldan mezun olan nice güzel insanlar,nice değerli şahsiyetler mevcutturMesela ; Bişr-i Hafi,İbrahim Ethem,Aziz Mahmud Hüdai, Akşemseddin,Şahlar şahı Şah-ı Nakşibend,İmam-ı Rabbani,Mevlana Celaleddin-i Rumi vb cümlemizi bu güzel insanlarla haşretsin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com