|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
etmiştir, ifade, peygamberimiz, sav, soyunu |
![]() |
Peygamberimiz (S.A.V.) Kendi Soyunu Nasıl İfade Etmiştir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimiz (S.A.V.) Kendi Soyunu Nasıl İfade Etmiştir?Bir gün Ashabdan Abdullah bin Câbir (r ![]() ![]() "Yâ Resûlallah," dedi, "bana, Allah'ın herşeyden evvel yarattığı şey nedir, söyler misin?" Şu cevabı verdiler: "Herşeyden evvel senin Peygamberinin nûrunu, kendi nurundan yarattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Kâbe'nin inşâsı tamamlanınca, baba oğul ellerini dergâh-ı İlâhîye açarak şöyle yalvardılar: "Ey Rabbimiz! Neslimizden gelen Müslüman ümmet içinden bir peygamber gönder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gerçeği de bizzat kendileri şu şekilde ifade buyururlar: "Allah, İbrâhimoğullarından İsmâil'i, İsmâiloğullarından Kinâneoğullarını, Kinâneoğullarından da Kureyş'i, Kureyş'ten de Beni Hâşim'i, Benî Hâşim'den de beni seçmiştir ![]() "Ben devirden devire, (nesilden nesile, âileden âileye) seçilerek intikal eden Âdemoğulları soylarının en temizinden naklolundum, sonunda içinde bulunduğum 'Hâşimoğulları' âilesinden neş'et ettim ![]() "Allah beni, dâima helâl babaların sulbünden, temiz anaların rahmine naklederek, sonunda babamla annemden ızhâr etti ![]() ![]() Kaynak; Sorularla İslamiyet 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|