Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayramı, kurban, kutlanır

Kurban Bayramı Neden Kutlanır

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurban Bayramı Neden Kutlanır

Kurban bayramı tarihçesi
Kurban bayramı kutlamanın amacı

İslami kaynaklara göre, İbrahim Peygamberin eşinin kısır olması nedeni ile bir çocuğu olmayınca Allah'a yalvarır, dua eder Kendisinin ve eşinin yaşlı olduğu bir zamanda mucizevi bir şekilde oğlu olur Çocuk biraz büyüdüğünde, İbrahim peygamber rüyasında onu kurban etmesi gerektiğini görür Oğluna "Yavrum, ben rüyamda seni boğazladığımı gördüm Düşün bakalım, ne dersin?” dedi O da, “Babacığım, emrolunduğun şeyi yap İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın” der Peygamberlerin rüyaları normal insanların rüyalarından farklı olduğundan bu bir emir olarak kabul edilmiş ve İbrahim peygamber oğlunu kurban etmeye götürmüştür Ancak Allah'ın emriyle bıçak çocuğu kesmez Bu esnada Cebrail kucağında bir koç ile gelir Bu imtihan başarı ile geçildikten sonra tüm İbrahimi dinlerde Zilhicce ayının 10 günü aynı şekilde kurban kesilerek kutlanan bayram olmuştur

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com