Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevaplar, hakkında, karataş, mustafa, namazı, salavatı, soru, vitir

Salavatı Vitir Namazı Hakkında Soru Cevaplar - Mustafa Karataş

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salavatı Vitir Namazı Hakkında Soru Cevaplar - Mustafa Karataş

mustafa karataş soru cevap - salatı vitir namazı ile ilgili soru cevap

Soru :

İyi günler hocamSalavatı vitir namazı kılınırken,Kuran okunacak bir olan surelerin bir sırası var mıdır? Ben ilk rekatta felak suresi,ikinci rekatta nas suresi ve son rekatta da ihlas suresi okunmalıdır diye duymuştum bu şekilde mi okunmalıdırTeşekkür ederim

Cevap :

Namazda kıraat, Kurandaki sırasına göre okunmalıdır Felak ve nas surelerinden sonra ihlas suresine dönmek mekruh olur Onun yerine felak ve nas surelerini okuyacaksanız İhlası ilk rekatta okusunuz Veya Daha başka surelerden okuyup üçüncü rekatta kunut yapmadan önce ihlas suresini okuyabilirsiniz
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi
Doç Dr Mustafa Karataş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com