![]() |
Duanin Gücü !!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duanin Gücü !!!!DUANIN GÜCÜ !!!! Şükran duymak da bir yaklaşım tarzıdır ve bizim müteşekkir olacak o denli çok seyimiz var ki ![]() Leyla isimli çok fakir giyimli bir kadın yüzünde bir hüzünle bir manava girer ![]() Dükkan sahibine mahcup bir şekilde yaklaşır ![]() Kocasının çok hasta olduğunu, çalışamaz duruma düştüğünü ve yedi çocuğu ile birlikte aç kaldıklarını ve yiyeceğe ihtiyaçları olduğunu söyler ![]() Cevat isimli manav ona ters bir şekilde bakarak derhal dükkanını terketmesini ister ![]() Kadın ailesinin ihtiyaçlarını düşünerek, lütfen efendim der, paramız olur olmaz getirip borcumu ödeyeceğim ![]() Cevat kendisine bir kredi açamayacağını çünkü onun eski bir müşterisi olmadığını, kendisinde bir hesabının bulunmadığını söyler ![]() O sırada dükkanın dışında bekleyen bir müşteri ikisinin arasında devam eden bu konuşmayı dinlemektedir ![]() İçeri girerek Cevat'a yaklaşır ve ben o kadının almak istediklerine kefilim der ![]() Ailesinin ihtiyacı olan şeyleri ona ver ![]() Bunun üzerine manav çok isteksiz bir şekilde kadına döner ve bir alış veriş listen var mıydı diye sorar ![]() Leyla "Evet efendim" der ![]() "Tamam" der manav ![]() Şimdi onu terazinin şu kefesine koy, onun ağırlığınca diğer kefeye istediklerinden koyacağım ![]() Leyla bir an duraksar, sonra başını önüne eğer ve çantasını açarak üzerine bir şeyler karalanmış bir kağıt parçasını çıkartır ve manavın kendisine gösterdiği kefeye özenle bırakırken başı hala öne eğiktir ![]() Manavın ve diğer müşterinin gözleri terazinin kefesine dikilirken hayretle büyümüştür ![]() Manav müşteriye dönerek, kısık bir sesle, "İnanamıyorum ![]() ![]() ![]() Müşteri manava gülerken manav çoktan diğer kefeye eline geçeni doldurmaya başlamıştır ama nafile, diğer kefeyi yerinden bile kıpırdatamamıştır ![]() Terazinin kefesi artık üzerindekileri almayacak kadar doldurduğunda çaresiz hepsini bir torbaya doldurarak kadına verir ![]() Şaşkınlıkla üzerinde bir şeyler çizilmiş kağıdı eline alır ve okur ![]() Bir de bakar ki orda bir alış veriş listesi yoktur ![]() Sadece bir dua yazılıdır ![]() "Allahım neye ihtiyacım olduğunu sen bilirsin, kendimi senin ellerine teslim ediyorum ![]() ![]() Leyla kendisine teşekkür ederek dükkandan ayrılır ![]() Müşteri Cevat'ın eline bir elli dolarlık tutuştururken, her kuruşuna değdi, der ![]() Daha sonra Cevat terazisinin kefelerinin kırılmış olduğunu görür ![]() Bu nedenle duanın ne kadar ağır çektiğini sadece ALLAH bilir ![]() DUA BİZİM İÇİN HİÇBİR MALİYETİ OLMAYAN BİR HEDİYEDİR |
![]() |
![]() |
|