Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duası, hatim, kuran

Kuran Hatim Duası

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuran Hatim Duası

Kuran Hatim Duası

Dua yapmanın zararı yoktur Hatim bitmeden de dua yapılabilirHatim duasının hatmeden kimse tarafından yapılması en güzelidirBu dua birkaç kelime ile de eda edilebilir
* Besmele, hamd ve salattan sonra Ya Rabbi! Okuduğum Kurânı Kerimin sevabını Hz Peygambere, Alü Ashabına ve bütün müminlerin ruhuna özellikle annem ve babamın ruhlarına ithaf ediyorum *
şeklinde kısa bir dua yapılsa kafidir Mutlaka birisine para vermek ve kendisine hatim duası ettirmek şart değildirAyrıca birisinin KurânıKerîmi hatmi münasebetiyle cemaatin hatim duasını icra etmesinin mekruh olduğunu söyleyenler de vardır Çünkü Peygamberden böyle bir şey vârid olmamıştır Ancak toplu halde yapmanın bazı güzellikleri de vardır Kuran okumak, salatü selam getirmek, duaya vesile olmak gibi

Kaynak :
* Büyük İlmihal
* Fetava El Hindiyye

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com