|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allah, almak, dostlarından, dua, için, okunacak, yardım |
![]() |
Allah Dostlarından Yardım Almak İçin Okunacak Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Dostlarından Yardım Almak İçin Okunacak Duayardım duası - allahın dostlarından yardım alma duası - yardım isteme duası Allah Dostlarından Yardım Almak İçin İnsanları bulunmadığı bir yerde bir kimsenin bineği kaçarsa,Ya İbâdallâh Ahbisühâ (Ey Allah'ın kulları, bineğimi hapsedin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biriniz, kendisi insanların bulunmadığı bir yerde olduğu halde bir şeyini kaybettiği halde yahut bir yardım dilediği zaman Yâ İbâdallâh Ağîsûnî (Ey Allah'ın kulları, bana yardım edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evliyâdan ve rûhânîlerden mânevî yardım istemenin açık delillerini hadis-i şeriflerde bulabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sizin biriniz; bir şey kaybederse yahut yanında arkadaşı bulunmadığı bir yerde yardım isterse 'Ey Allah'ın kulları bana yardım edin! Ey Allah'ın kulları bana imdat edin!' desin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbni Abbas (R ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Şüphesiz ki Allah'ın, hafaza meleklerinin dışında yer yüzünde melekleri vardır ki, ağaç yapraklarından düşenleri yazarlar ![]() Abdullah ibni Mesud (R ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sizin birinizin sahrada hayvanı kaçarsa, 'Ey Allah'ın kulları hapsedin! Ey Allah'ın kulları durdurun!' diye seslensin ![]() ![]() İşte bütün bu hadis-i şerifler, mukaddes ruhlara sahip olan varlıklarla tevessülün ve onlardan himmet (yardım) istemenin câiz olduğunun, açık delilleridir ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı Nevevî (R ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı Nevevî gibi Şâfi'î Mezhebinde İctihad mertebesine ulaşmış büyük bir âlimin bu beyanı, bu hadis-i şerifin sağlamlığına ve bununla amel etmenin cevazına açıkça delâlet etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafız İbni Kesir'in naklettiğine göre, Yemame vakıasında Müslümanların şiarı (Nişanı) “Ey Muhammed” sözleriydi ![]() Abdurrahman ibn Sa'd, şöyle anlatıyor: “Bir kere Abdullah İbni Ömer'in ayağı uyuştu ![]() ![]() ![]() ![]() Hadîs-i Erbâin'de, "Herhangi bir işinizde, sıkışıp şaşırınca, kabirdekilerden yardım isteyin!" ve Deylemî'nin bildirdiği "Kabirdekiler olmasa, yeryüzündekiler yanardı ![]() ![]() ![]() Hikmetler, Allah-u Teala'nın Askerleridir ![]() |
![]() |
![]() |
|