|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
duası, harflilerden, için, korunmak, okunacak |
![]() |
Üç Harflilerden Korunmak İçin Okunacak Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Harflilerden Korunmak İçin Okunacak Duasışeytandan korunma duası - düşmanları görünce okunacak dua - korkunca okunacak dua İNSANIN, KENDİSİNE ŞEYTAN GÖRÜNDÜĞÜ VEYA ONDAN KORKTUĞU ZAMAN OKUYACAĞI DUALAR Allahü Teâlâ: "Şeytan seni dürtecek olursa Allah'a sığın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Derda' radıyallahu anh'den, şöyle dediğini rivayet ettik: "Rasulüllah sallallahu aleyhi ve sellem, namaz kılıyordu ![]() Eûzü billahi minke "(Senden Allah'a sığınırım]" dediğini duyduk ![]() ![]() - Ya Rasulallah! Namazda, bundan evvel söylediğini duymadığımız bir şey söylediğinizi işittik ve elinizi uzattığınızı gördük, dedik ![]() - Allah'ın düşmanı İblis, yüzüme savurmak için bir ateş şûlesiyle geldi ![]() ![]() El'anüke bi la'netillâhittâmmeti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben şöyle derim: Şeytanı görenin, namaz ezanı okuması da uygun olur ![]() ![]() DUALAR ![]() ![]() bir kölemiz (veya bir tanıdığımız) vardı ![]() ![]() ![]() - Bununla karşılayacağını bilseydim seni göndermezdim ![]() ![]() ![]() ![]() BİR İŞE MAĞLUB OLANIN OKUYACAĞI DUA Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayetimize göre, Rasulüllah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Güçlü mü'min zaif mü'minden daha hayırlıdır ve Allah tarafından daha çok sevilir ve ikisinde de hayır vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avf ibni Malik radıyallahu anh'den rivayetimize göre, "Rasulüllah sallallahu aleyhi ve sellem, iki kişinin muhakemesini yaptı ![]() Hasbıyallahu ve ni'mel vekil ![]() ![]() ![]() ![]() KENDİSİNE BİR İŞ GÜÇLEŞENİN OKUYACAĞI DUA Enes radıyallahu anh'den rivayetimize göre, Rasulüllah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Allahümme lâ sehle illâ mâ ce'altehu sehlen ve ente tec'alül hazne iza şi'te sehlen ![]() "[Allahım! Kolay ancak senin kolaylaştırdığın şeydir ve sen istediğin zaman engebeli araziyi düzleştirirsin ![]() |
![]() |
![]() |
|